Antonescu îl vrea pe Patriciu premier, Patriciu îl vrea pe Geoană

Încurcate sunt căile politicii româneşti. Timp de câteva zile, PNL şi PSD s-au întrecut în declaraţii potrivit cărora îl vor susţine pe Iohannis Klaus pentru funcţia de premier. De ieri, Patriciu şi Geoană sunt numele vehiculate pentru acest post.

Liberalul Crin Antonescu a spus că l-ar propune pe miliardarul Dinu Patriciu pentru funcţia de premier, dacă va fi ales preşedinte al României. "Dinu Patriciu este un cetăţean al României, este un personaj important în economia românească, e un om cu relaţii internaţionale, cu un anumit prestigiu, care nu văd de ce ar fi sub interdicţie pentru posibilitatea de a fi prim-ministru", a declarat Antonescu, care a menţionat că Patriciu va fi o soluţie de viitor, deoarece acum a promis susţinere pentru Iohannis.

În replică, Dinu Patriciu a spus că el este ocupat cu treburi mai importante, dar l-ar vedea pe Mircea Geoană în funcţia de prim-ministru, dacă Antonescu ajunge la Cotroceni. Mai mult, Patriciu spune că Geoană este liberal în realitate, dar se ascunde sub eticheta social-democrată. "De fapt domnia sa are un spirit liberal care se ascunde sub eticheta social-democrată, de nevoie. Nu are (un spirit liberal - n.r.) în discursul public, pentru că acolo trebuie să se facă social-democrat, dar, de fapt, după ce ai trăit atâta vreme la Bush şi la Clinton (...) A apucat să facă politică în PSD, spre ghinionul domniei sale", a comentat omul de afaceri.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: