Caragea promite că va preveni turismul electoral

Şeful Poliţiei Judeţene promite exigenţă maximă în perioada electorală şi în ziua alegerilor pentru cei care nu vor respecta cadrul legal. În timp ce comisarul şef Viorel Caragea promitea de la Târgu Jiu intervenţia subordonaţilor săi în maxim un sfert de oră la sesizarea oricărei nereguli pe 22 noiembrie, la Bucureşti ministrul de interne Vasile Blaga le cerea şi el poliţiştilor să evite întâlnirile cu politicienii şi să nu se lase timoraţi de aceştia. Precizările respective au fost făcute în contextul în care de mâine începe campania electorală, iar de la noapte politicienii trec la lipit afişe pe garduri, dar şi la declaraţii din ce în ce mai tăioase.

Viorel Caragea a precizat ieri că subordonaţii săi au fost deja instruiţi cu privire la legislaţia pe care trebuie să o aplice în următoarea lună, acelaşi lucru întâmplându-se şi la Jandarmerie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţia Comunitară. Angajaţii acestor instituţii vor fi prezenţi la secţiile de votare pe 22 noiembrie, iar până atunci se vor asigura că activităţile electorale la nivel de judeţ se desfăşoară fără incidente. Sancţiunile ajung până la 4500 de lei chiar şi pentru comercializarea băuturilor alcoolice pe o rază mai mică de 500 de metri de o secţie de votare, secţie în care preşedintele biroului electoral de acolo este decidentul suprem. Poliţiştii au fost instruiţi să nu intre în secţiile de votare decât dacă sunt solicitaţi de către preşedintele secţiei, nu de către membrii acesteia, Caragea fiind convins că oamenii săi vor şti să îşi facă treaba astfel încât sî nu existe incidente.

20 de filtre în ziua alegerilor

Viorel Caragea spune că în ziua alegerilor vor fi organizate cel puţin 20 de filtre pentru a fi prevenit turismul electoral. Şeful IPJ Gorj spune că doar în cazul persoanelor transportate cu autoturisme proprietate personală nu se poate face exact dovada turismului electoral, caz în care poliţiştii vor trebui să analizeze fiecare situaţie în parte.

"De la caz la caz vom analiza situaţia la faţa locului, deşi totul e interpretabil când e vorba de maşini mici proprietate personală. Ne vom da toată silinţa să fie cât mai puţine interpretări pe această temă. Eu vreau să fie foarte clar un mesaj pe care doresc să îl transmitem la toată lumea, la cei implicaţi direct în procesul electoral şi votanţi, că respectarea legii nu costă niciun leu. Cine va respecta legea nu va păţi nimic, asta e clar. Noi suntem pregătiţi din acest punct de vedere să aplicăm legea", a menţionat Caragea.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: