Cazul dispariției lui Frunză naște conflicte politice

Poliţiştii nu au dat nici până acum de omul de afaceri din Rovinari, Valentin Frunză. Cu toate acestea, oamenii politici din Gorj, în special cei din PSD, par să-l cunoască foarte bine pe Frunză. Potrivit primarului din Rovinari, Doru Filip, afaceristul Valentin Frunză ar fi cotizat la campania electorală a lui Vasile Popeangă. Deputatul PSD se jură că nu a luat niciun ban de la Frunză pentru campania electorală. Poliţia a stabilit că omul de afaceri din Rovinari avea datorii de milioane de lei şi că şi-a concediat toţi angajaţi cu o zi înainte de dispariţie.

Dispariţia omului de afaceri din Rovinari, Valentin Frunză a luat o nouă  întorsătură. Primarul oraşului Rovinari, Doru Filip a declarat în cadrul emisiuni „Provocare la Adevăr“ de la Gorj TV că Valentin Frunză a sponsorizat campania electorală a deputatului PSD, Vasile Popeangă. „Nu ştiu care este motivul dispariţiei omului de afaceri Valentin Frunză, răspunsul ar trebui să îl căutaţi în tabăra PSD pentru că se ştie faptul că a făcut parte din staff-ul de campanie al lui Vasile Popeangă. Se spune că acesta l-ar fi ajutat şi cu bani în campania pentru parlamentare”, a declarat Doru Filip.

„Jur cu mâna pe Biblie că nu a dat nici un leu pentru campania mea“

Vasile Popeangă se jură că nu a luat nici un ban de la Valentin Frunză. Popeangă recunoaşte că omul de afaceri este membru PSD şi că a participat la campania electorală, dar susţine că nu a dat niciun ban.„Jur cu mâna pe Biblie că nu a dat niciun leu pentru campania mea. Într-adevăr este membru PSD, dar eu nu îl cunoşteam prea bine, l-am văzut de câteva ori dar nu eram prieteni. Am auzit şi eu că ar fi avut ceva probleme cu banii, dar nu ştiu mai multe”, susţine deputatul PSD Vasile Popeangă.

Datorii de milioane de lei la diverse persoane şi bănci   

Din verificările făcute de poliţişti rezultă că Frunză avea datorii de sute de milioane de lei noi şi că şi-a concediat toţi angajaţii cu o zi înainte de dispariţie. „Din cercetările efectuate s-a stabilit că Valentin  Frunză avea datorii de ordinul sutelor de mii de lei la diverse persoane şi bănci. De asemenea, în ziua anterioară plecării de la domiciliu  a reziliat contractele de muncă cu toţi angajaţii firmei şi a vândut un utilaj cu suma de 500 euro, iar în momentul în care a părăsit locuinţa, avea asupra sa actele de identitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian. Valentin Frunză a fost dat în urmărire naţională, iar persoanele care pot oferi relaţii cu privire la bărbatul dispărut, sunt rugate să apeleze numărul de telefon 112 sau să se adreseze imediat celei mai apropiate unităţi de poliţie.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: