Antrenor de naţională, Stângă spune "Pa!" Energia Pandurii

Antrenorul Vasile Stângă a fost numit ieri antrenor al Naţionalei României. Aşa cum se aştepta conducerea Energiei Pandurii, tehnicianul a primit oferta de a antrena naţionala şi a şi acceptat imediat. Şi oficialii FRH au acceptat condiţia antrenorului Energiei Pandurii de a antrena în paralel până în vară şi echipa din Târgu Jiu. Din vară federaţia nu va mai accepta probabil ca Stângă să pregătească Energia iar actualul antrenor îl vede ca succesor pe actualul său secund, Mircea Bedivan. Stângă a venit ieri şi cu o propunere de antrenor secund, în persoana lui Ionuţ Mazilu, jucător care va fi probabil nevoit să renunţe la sport din cauza problemelor medicale.

Reporter: Aţi acceptat oferta Federaţiei de a prelua echipa naţională?

Vasile Stângă: Da, s-a decis să conduc echipa naţională şi am acceptat dar voi rămâne în continuare şi la Energia.

Reporter: Aţi pus condiţii celor de la federaţie să păstraţi colaborarea cu echipa din Târgu Jiu?

Vasile Stângă: Am pus o singură condiţie, să mă lase să îmi termin treaba la Târgu Jiu până în vară când se termină campionatul. Nu voi lăsa lucrurile la jumătate la Târgu Jiu, mi-am propus un obiectiv cu Pandurii şi vreau să-l îndeplinesc. Până în vară sunt dispus să merg şi cu echipa naţională şi cu Energia Pandurii. Acum nici nu intră în discuţie să abandonez Energia Pandurii. Nu se poate să las echipa acum, dacă mi se cerea asta refuzam echipa naţională.

Posibili succesori: Bedivan – principal, Mazilu – secund

Reporter: Dar ce se va întâmpla din vară, veţi mai putea continua cu Energia Pandurii?

Vasile Stângă: Dacă voi rămâne la Pandurii şi din vară depinde numai de federaţie pentru că ei vor să aibă un selecţioner care să nu aibă nici o legătură cu cluburile. Dar până în vară vedem ce se va întâmpla şi apoi mai discutăm în funcţie de ce se vrea la Târgu Jiu şi la echipa naţională. Îmi menţin şi eu părerea că un selecţioner trebuie să fie total independent. Echipa naţională trebuie ajutată.

Reporter: La ce vă gândiţi în aceste momente în care sunteţi deja antrenor al naţionalei României?

Vasile Stângă: Păi în primul şi în primul rând mă gândesc la echipa de club, clar, pentru că am pornit o muncă cu ei şi trebuie să o continui. Cred că am început foarte bine acest sezon şi ar fi păcat să nu continuăm pe acest drum.

Reporter: În ideea că nu veţi mai putea antrena din vară la Energia, pe cine aţi vedea ca succesor la Pandurii, cine ar putea să vă continue munca?

Vasile Stângă: Ei, cinstit, îl văd ca succesor pe Mircea Bedivan, care poate să conducă liniştit echipa pe viitor. Dacă Mazilu nu se va mai reface după operaţia suferită ar putea să se descurce ca antrenor secund. Sunt convins că s-ar descurca Jean ca antrenor secund. Sunt destui jucători care au plecat devreme direct din terenul de joc la antrenorat.

Giotoiu şi Florea sunt jucători de naţională

Reporter: Dar dacă vi se va impune din vară să renunţaţi veţi regreta această despărţire?

Vasile Stângă: E o decizie grea pe care trebuie să o iau, trebuie să vedem cum vor decurge lucrurile pentru că şi eu m-am ataşat de Pandurii Târgu Jiu dar până în vară vom vedea ce va mai fi, eu sigur voi termina campionatul cu Pandurii şi apoi mai vedem. Ne făcusem ceva planuri aici şi pentru campionatul viitor cu Energia Pandurii. Sunt planuri mari în privinţa bugetului, se doreşte de către conducere să se facă aici o echipă competitivă şi foarte puternică şi care să încerce să câştige campionatul. M-a bucurat că se doreşte aici pentru prima dată acest lucru.

Reporter: Credeţi că are şanse echipa naţională să se mai califice?

Vasile Stângă: Cred că naţionala este într-un moment foarte dificil neavând antrenor şi o aşteaptă acum o perioadă foarte dificilă cu nişte meciuri de calificare la Campionatul Mondial. Şi mi-aş dori să pot da o mână de ajutor handbalului masculin. Eu cred că România e capabilă să obţină această calificare, e într-o grupă foarte uşoară, cu Finlanda, Anglia şi Bosnia. Sunt foarte curios să cunosc echipa Angliei.

Reporter: În perspectivă vă gândiţi că sunt şi jucători de la Energia Pandurii care vor putea ajunge la Naţională?

Vasile Stângă: Giotoiu este deja la echipa naţională iar din punctul meu de vedere Florea este un jucător de naţională şi va putea face faţă cu succes şi acolo.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: