Mihai Prunariu, înlocuit cu Sorin Vintilescu?

Directorul clubului Pandurii Târgu Jiu, Mihai Prunariu, a fost înştiinţat în urmă cu câteva zile asupra demiterii sale de către Ministerul Tineretului şi Sportului. Demiterea a fost anunţată prin documente oficiale urmând ca din data de 29 octombrie acesta să elibereze postul şi funcţia de director interimar să fie preluată de actualul director adjunct al clubului Pandurii, Ion Bură. Preşedintele celuilalt club cu numele de Pandurii dar şi Lignitul, Marin Condescu, a venit ieri cu o propunere de candidatură la funcţia de director la Pandurii, cel al fostului fotbalist Sorin Vintilescu.

Schimbarea din funcţia de director a clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu a lui Mihai Prunariu a stârnit o serie de dispute pe care Marin Condescu a dorit ieri să le clarifice. Supărarea mare a directorului e mai veche, primul conflict pornind de la viitorul sediu al AJF Gorj, amplasat iniţial lângă unul din terenurile de antrenamente ale celor de la echipa de fotbal. Conflictul iniţial a fost rezolvate de Primăria Târgu Jiu care a acordat un alt spaţiu pentru AJF.

Demiterea are la bază un control al MTS

Acuzaţiile directorului Mihai Prunariu, referitoare la preşedintele pandurilor care ar fi în spatele demiterii sale continuă un conflict mai vechi între aceştia. Preşedintele Condescu a negat orice implicare în demiterea lui Prunariu şi a prezentat documentele de la MTS sosite şi la clubul Pandurii: „Am văzut supărarea foarte mare a domnului Prunariu dar şi cele două documente care au fost trimise de Ministerul Tineretului şi Sportului. O notificare care i-a fost transmisă domnului Prunariu şi apoi un ordin care spune clar în ce temei i s-a dat acest preaviz. Noi vedem că la contractul dânsului de management s-a trimis această notificare. Nu ştim ce a constatat Comisia de Control care a fost aici şi care este efectiv situaţia de la club”, a explicat Condescu demiterea recentă a lui Prunariu. Faptul că Mihai Prunariu a dat diferite verdicte cu privire la activitatea clubului sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu l-a supărat însă pe oficialul echipei de fotbal care crede că a avut o relaţie corectă cu Prunariu: „Îmi pare rău pentru că am considerat că relaţia noastră a fost una corectă. Dar vreau să clarific lucrurile şi să nu mai continui acest conflict. Dincolo de ceea ce afirmă domnul Prunariu într-un exces de furie, trebuie să-i spun că au făcut-o şi alţii înaintea dânsului. Au fost diferite reclamaţii care s-au depus la diferite instituţii ale statului şi am fost verificaţi şi vrem să fim verificaţi în continuare pentru că activitatea din punct de vedere financiar la clubul nostru este în regulă. Nu avem datorii la bugetul statului şi nici faţă de jucători. Am investit mult în infrastructură şi lucrurile sunt în regulă din punctul nostru de vedere. Orice reclamaţie prezentă sau viitoare îşi va găsi rezolvarea punând la dispoziţia organelor de control tot ceea ce vor dânşii să afle.”

Vintilescu a acceptat să candideze

După ce a apărut posibilitatea ca funcţia  de director al CS Pandurii să fie ocupată pe viitor prin concurs, conducerea de la Pandurii Lignitul a decis să caute un candidat pe care să-l arunce în luptă pentru acest post.

Preşedintele Condescu a precizat că nu vrea să acuze de nimic pe actualul director pe care l-a şi ajutat în trecut dar vrea să propună şi un alt candidat care crede că va face ca lucrurile să meargă mai bine: „Nu vrem să blamăm cu nimic activitatea domnului Prunariu, am avut relaţii pur comerciale cu clubul şi de câte ori a avut nevoie să-l ajutăm cu ceva, l-am ajutat. Ne-a cerut şi bani în avans, ne-a cerut să mobilăm hotelul şi l-am ajutat şi nu cred că au fost discuţii de principii între noi şi nici nu i-am urmărit niciodată activitatea. Dar cred că dacă se va câştiga concursul, cu noul director pe care noi îl vedem sau poate fi chiar şi actualul care are o activitate foarte bună, cel puţin în domeniul sportiv, şi mă refer aici la domnul Ion Bură, situaţia va fi mai bună.” Din data de 29 octombrie, director al clubului Pandurii va fi Ion Bură, actualul director adjunct care va putea şi el candida pentru postul de director.

Propunerea lui Marin Condescu a fost Sorin Vintilescu, fost jucător la Pandurii  despre care preşedintele echipei gorjene a avut numai cuvinte de laudă: „A fost jucătorul nostru foarte mult timp şi are o contribuţie clară la Pandurii atât în ligile inferioare cât şi la promovarea echipei. E un om care atât cât a jucat pentru Pandurii Târgu Jiu şi-a făcut datoria şi este absolvent al facultăţii de sport fiind la o vârstă la care vrea să înceapă un nou proiect şi credem noi că va şi reuşi dacă el va fi cel nominalizat în urma concursului să preia această funcţie”, a spus Condescu.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: