Antrenorul Naționalei, așteptat la Severin

Derby-ul Olteniei, dintre Pandurii și Craiova ar putea să îl aibă ca spectator important în tribună pe actualul selecționer german al echipei naționale. Daum le-a transmis oficialilor de la Târgu Jiu, ca organizatori ai meciului, că e posibil să fie prezent la partida respectivă, urmașul lui Anghel Iordănescu fiind deja în căutarea jucătorilor cu care va evolua în toamnă în partidele de calificare a echipei naționale la Campionatul Mondial din 2018.

Naționala a avut până acum parte de evoluția câtorva jucători de la Pandurii, Narcis Răducan spunând că și în această toamnă echipa va putea da primei reprezentative jucători care să contribuie la următoarea calificare. ”Nu avem o confirmare, dar și-a exprimat intenția să vină să vadă cea mai bună partidă a etapei care, bineînțeles, e meciul nostru. Sunt convins că dacă echipa va juca bine va genera și selecționabili. Avem jucători foarte buni și ar fi o  urmare normală a lucrurilor dacă echipa are evoluții. Nu avem idei preconcepute față de antrenori străini așa cum nu am avut nici față de tatăl antrenorului nostru. S-a tot vorbit anul trecut că ar fi partipriuri. Iată că în cel mai important moment al Naționalei nu a fost convocat tocmai golgheterul de la Pandurii și s-a exclus această ipoteză. Toate comentarii din timpul anului s-au văzut a fi răutăcioase”, spune Răducan.

Pregătiți de Europa League

Unul dintre pandurii care a evoluat în trecut la Națională și care ar putea reveni acolo a fost Ovidiu Herea. El a fost adus în această vară la Târgu Jiu, președintele Pandurilor spunând că a încercat și anul trecut să îl coopteze în lotul condus de Edi Iordănescu. „Să fiu sincer anul trecut împreună cu Edi am avut vreo două încercări, dar nu am reușit să îl aducem. Vorbim de un jucător cu mare experiență, peste 250 de meciuri în prima ligă, un jucător foarte apreciat în fotbalul românesc și un caracter foarte bun. Orice echipă care reușește să aibă serviciile sale se poate considera foarte fericită, iar eu recunosc că sunt bucuros”, a declarat Narcis Răducan. Herea, în schimb, e bucuros că va putea evolua la o echipă care peste câteva zile va disputa primul meci în preliminariile Europa League, o calificare mai departe în competiție putând să îl readucă în atenția selecționerului. „Contează foarte mult acest lucru, să te duci la o echipă care joacă an de an în cupele europene, mai ales că anul trecut a fost un parcurs foarte bun, s-au bătut la campionat până în ultimele meciuri. A fost un lot foarte frumos aici, foarte unit, și pentru mine a contat foarte mult. Am vorbit și cu Săpunaru înainte să iau o decizie. Mi-am dorit foarte mult să lucrez și cu domnul Grigoraș, chiar dacă nu am avut plăcerea până în acest moment să lucrăm împreună. Sper să facem lucruri bune împreună”, a spus Herea.

Vizualizări: 551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: