Tunde cățeii fără anestezie. Un nou coafor canin la Târgu Jiu

Gorjenii care vor să își răsfețe animalele de companie au acum la dispoziție un nou coafor canin la care să apeleze. Un salon care oferă astfel de servicii de lux pentru câini și pisici a fost deschis recent în Târgu Jiu. Pentru 100 de lei, o coafeză profesionistă, mare iubitoare de animale, are grijă ca patrupedele adorate să capete un nou aspect.

Coaforul canin Grooming funcționează în Târgu Jiu, pe strada ”Mihail Sadoveanu”, în cadrul unui cabinet veterinar. Salonul de înfrumusețare canină a fost amenajat de Cristina Tadici, în vârstă de 35 de ani, din municipiu, angajată a cabinetului.

Tânăra spune că iubește mult animalele și că face de mulți ani voluntariat pentru a ajuta câinii fără stăpân. În oraș mai sunt și alte saloane de acest gen, însă tânăra spune că vine în întâmpinarea iubitorilor de animale cu servicii profesioniste și care nu fac rău patrupedelor. ”Cred că fac ceva deosebit, îmi dau interesul. Nu o fac în principal pentru bani. E pur și simplu o plăcere. De aceea am ales să fac asta, să pot lucra cu animalele. Nu sunt bună de veterinar, pentru nu îmi place să le văd că suferă. Nu merg în concurență cu nimeni, cred că toți avem loc. Eu, personal, vreau să fac ceva deosebit. Nu dau cu mașina și gata. Nu accept anestezii. Nu sunt de acord cu anesteziile sub nicio formă. Nu cred că pentru un tuns un animal trebuie anesteziat. Am crescut între câini, pisici. Sunt voluntar la o asociație. Merg destul de des prin adăpost. Fac ce-mi place”, a declarat Cristina Tadici.

Coaforul canin este funcțional de circa 2 săptămâni. Tânăra tunde, spală și coafează câinii clienților. Și pisicile pot beneficia de astfel de servicii la acest salon de înfrumuseţare. Coaforul este dotat cu aparatură specifică acestui tip de activitate.

Pentru a face asta ca la carte, Cristina a urmat un curs de frizerie canină, costisitor, în urma căruia a obținut o diplomă recunoscută de Ministerul Educației. Pentru că este la început de drum, spune că face doar 1-2 programări pe zi. Asta și pentru că o ședință de răsfăț durează cel puțin 2 ore și numai dacă cel răsfățat de stăpân stă cuminte. ”O toaletare în care intră urechile, glande, unghiile, spălatul, tunsul, tuns la mașină și la foarfecă, costă 100 de lei până în 10 kg. Am clasificat în mare, pentru că nu stau să-i cântăresc. Pentru ce depășește, este 140 de lei. Am clienți, nu mă pot plânge. Inițial, am început cu cățeii cunoștințelor. Eu am cățel și ieșim zilnic”, a explicat tânăra.

Oferte pentru cățeii adoptați

Salonul este deschis de luni până duminică, după un anumit program. Cristina ar vrea ca toți cățeii să își găsească stăpân. Astfel, spune că va face reduceri pentru gorjenii care iau în grijă un animal necăjit. ”M-am gândit să fac niște oferte speciale pentru cățeii care sunt adoptați, luați de pe stradă, maidanezi. Recent, o doamnă a adus un bichonel murdar, urât. La salon, a ieșit superb cățelul. E o bijuterie. Ceva ieșit din comun. Acum l-ar vrea toată lumea, dar înainte nu-l dorea nimeni, pentru că era murdar, netuns, încâlcit, mirosea. I-am luat bani, dar mai puțini. Mai vreau să donez 2%, 2 lei de la fiecare cățel, spre exemplu, în fiecare zi. Ar fi 4 lei pe zi, deci 80 de lei pe lună”, a explicat proprietara salonului.

Galerie foto



Vizualizări: 7,019

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: