Utilaj împotmolit în zăpadă, pe Transalpina. Drumarii înaintează cu greu!

Misiune grea pentru drumari. Au intrat cu utilajele pe Transalpina, dar autofrezele înaintează cu greu printre troienele uriașe. Zăpada este multă și înghețată, iar utilajele pot oricând să se răstoarne și există risc de avalanșă. Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu speră ca, până la Paște, să curățe măcar tronsonul până sub Vârful Păpușa pentru turiștii care vor ajunge în zonă de sărbători.

Frezele au fost trase pe dreapta după nici o jumătate de kilometru de la ieșirea din stațiunea Rânca. „Freza nu a mai putut continua. Intervenția este una dificilă și riscantă. Acționăm doar cu încărcătorul frontal momentan. Dacă e posibil, mai sus intervenim iarăși cu frezele. Vom cere în sprijin de la DRDP Craiova încă un încărcător frontal, să putem acționa mai repede. Anul trecut, am început să acționăm cu frezele mai sus cu trei kilometri din acest punct, până acolo având foarte puțină zăpadă și am acționat cu lamele. Chiar dacă au apărut informații pe anumite grupuri de socializare din zona Rânca, unde se spune că am renunțat și că nu am avut utilajele adecvate, ținem să liniștim cabanierii din Rânca. Acționăm în continuare și noi știm mai bine cu ce tip de utilaj trebuie să acționăm în funcție de lucrarea efectuată”, a declarat Cristi Tudor, reprezentantul Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Drumarii au în plan să curățe cât mai mult din șosea până la Paște pentru ca turiștii care vor ajunge la Rânca, de sărbători, să poată vedea și peisajele de pe Transalpina, până sub Vârful Păpușa. „Zăpada este multă, mai multă decât anul trecut. Este înghețată din cauza viscolului. A înghețat în straturi, lucru ce face imposibilă acționarea cu autofrezele în acest moment. Sperăm ca, până de Paște, să reușim să ajungem sub Vârful Păpușa, ținând cont că este acea minivacanță și să le oferim posibilitatea turiștilor să-și facă poze lângă munții de zăpadă. Rugăm participanții la trafic să nu încerce să intre pe acest sector de drum în special în perioada când se lucrează, pentru că se lucrează cu utilaje grele și există riscul unor evenimente nedorite”, a mai adăugat Tudor.

Redeschiderea Transalpina este așteptată cu sufletul la gură și de cabanieri, și de turiștii nerăbdători să traverseze munții. „Este superb. Abia așteptăm să se deschidă. Am venit să vedem dacă mai este zăpadă. Nu este prima dată când venim în zonă și sperăm ca, data viitoare, să găsim deschis acest tronson”, a spus un turist. „Așteptăm să fie redeschis drumul. Este spectaculos și vrem să venim să-l vizităm, să facem fotografii. Văd că este foarte multă zăpadă și cred că va fi de durata acțiunea celor de la drumuri”, ne-a spus un alt turist.

Galerie foto



Vizualizări: 680

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: