RMN și aparatură modernă, la spitalul din Rovinari

Spitalul din Rovinari își va schimba fața cu bani europeni. Peste 9 milioane de lei vor fi investiți în modernizarea saloanelor și achiziția de aparatură. Sunt fonduri europene, iar proiectul se va desfășura în acest an. Alți bani, încă 8 milioane de euro, vor veni, tot de la Uniunea Europeană, pentru reabilitarea energetică a spitalului.

Deja, multe secții au intrat în renovare. Secția Pediatrie a fost reabilitată. Urmează să fie cumpărată aparatura de care este nevoie. La Rovinari, va ajunge chiar și un RMN. „Punem accent pe spiteal. Urmează să semnăm un contract de 90 de miliarde de lei vechi, unde achiziționăm RMN, tomograf și toate secțiile pe care le are Spitalul Rovinari vor fi dotate cu aparatură modernă. Sunt și modernizate în același timp. Se lucrează deja la saloane. Ne mutăm pe toate secțiile și nu ne oprim până când vom face spitalul să arate ca unul european”, a transmis, la Tele3, primarul din Rovinari, Robert Filip.

Iar acesta nu este singurul proiect care va fi implementat la spitalul din oraș. Unitatea medicală va fi reabilitată din punct de vedere energetic tot cu bani europeni. Lucrările vor fi demarate tot în acest an. „Vom obține aproximativ 8 milioane de euro pentru reabilitarea spitalului în ceea ce privește eficiența energetică, unde intră centralele, problemele legate de apă caldă, anveloparea. Totul, pe fonduri europene. Anul acesta semnăm contractul, vrem să facem licitațiile. Vrem să facem totul cu clauză suspensivă, să nu mai pierdem timpul. Când semnăm contractul, să înceapă și lucrările anul acesta”, a dat asigurări edilul.

Vizualizări: 965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: