Anunțul ministrului Burduja, despre Valea Jiului: Se vede luminița de la capătul tunelului

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunță ca a adoptat trei acte normative pentru minerii din valea Jiului, că „se vede lumina de la capătul tunelului”.

„Se vede lumina de la capătul tunelului. Încă de la preluarea mandatului, am promis că voi rezolva situaţiei minerilor din Valea Jiului. Este o promisiune respectată. Astăzi, Guvernul României a adoptat trei acte normative iniţiate de Ministerul Energiei, care deschid o nouă etapă pentru Valea Jiului. Prin Ministerul Energiei, din fondul de rezervă la dispoziţia Prim-Ministrului, se va acorda un sprijin financiar în valoare de 70.502.000 lei pentru noua companie, Complexul Energetic Valea Jiului”, scrie pe Facebook Sebastian Burduja, potrivit Mediafax. 

„Am salvat astfel locurile de muncă a peste 2000 de mineri, care erau angajaţi la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) companie aflată în pragul falimentului. Toţi aceştia vor fi preluaţi de noua companie, Complexul Energetic Valea Jiului (CEVJ). Pentru CEVJ ajutorul de stat acordat astăzi, primul pachet dintr-o serie, înseamnă susţinerea activităţilor de punere în siguranţă a minelor. Totodată, gândim un plan ambiţios de diversificare a companiei prin producţia de energie verde, pentru a asigura un viitor pe termen lung pentru Valea Jiului, cu locuri de muncă sigure şi bine plătite. Avem în vedere construirea de parcuri fotovoltaice, o centrală hidroelectrică şi o unitate pe gaz cu captare de carbon la Paroşeni. Oricât de dificilă este o situaţie există soluţii. Important este să îţi pese”, încheie Burduja.

Vizualizări: 1,752

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: