Oportunităţi de finanţare - Goodwill Consulting

Goodwill Consulting a susţinut o conferință la Hotel Ramada din Târgu Jiu, la finalul săptămânii trecute. În cadrul acesteia s-au prezentat şi s-au explicat principalele programe de finanțare pentru mediul privat, iar organizatorii au răspuns la întrebările potențialilor beneficiari din judeţul Gorj.

Ce este Goodwill Consulting?

Goodwill Consulting vine în sprijinul antreprenorilor încă din anul 2008. De-a lungul anilor, serviciile s-au diversificat de la fonduri nerambursabile la proiectare, soluții energie regenerabilă, consultanță în achiziții publice, obținere credite bancare și non-bancare, obținere fonduri de investiții, analize de piață și analize financiare, internaționalizarea afacerii în Ungaria, iar din 2020 automatizarea proceselor prin roboți UiPath.

Conferinţa „Finanțări pentru mediul privat în 2023” a adunat zeci de antreprenori şi persoane care doresc să acceseze fonduri pentru ideile lor. Bűkfeyes-Rákossy Zsombor, head of sales la Goodwill Consulting, a prezentat oportunitățile din perioada următoare şi a răspuns tuturor celor interesaţi la întrebările adresate.

Judeţul Gorj este unul dintre beneficiarii Programului de Tranziţie Justă, astfel discuţia a început prin abordarea acestei oportunităţi de finanţare.

Criterii de eligibilitate pentru Programul Tranziţie Justă:

Tipul intreprinderii: Solicitanul este o societate constituită în baza Legii nr. 31/1990 sau în baza Legii nr. 1/2005 – SRL, SA, Cooperativă.

Înființare: Societatea a fost înființată cel târziu la data de 31 decembrie 2021 și nu a avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanțare (2023) și în anul fiscal anterior (2022), în conformitate cu informațiile preluate de la Oficiul Național al Registrului Comerţului.

Indicatori financiari: Societatea a înregistrat profit din exploatare (>0 lei) în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare (2022). Societate nu este în dificultate în anul 2022. 

Participanții au aflat și despre PRSV 1.2 -Digitalizare în folosul IMM-urilor cu o alocare financiară de 21.126.000 euro, destinat societăților comerciale sau societăților cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor din mediul urban, inclusiv din satele aparținătoare localităților urbane, respectiv întreprinderilor mici și mijlocii (indiferent dacă implementează investiția în mediul urban sau rural, PRSV 1.3-1.4 - Sprijin pentru microîntreprinderi, destinat societăţilor sau societăţilor cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor din mediul urban și au sediu social în regiunea Sud-Vest Oltenia, PRSV 1.3-1.4 - Sprijin pentru IMM-uri, destinat microîntreprinderilor din mediul urban, inclusiv din satele aparținătoare localităților urbane, întreprinderilor mici și mijlocii din mediul urban sau rural, inclusiv (indiferent dacă implementează investiția în mediul urban sau rural) din regiunea Sud-Vest Oltenia.

De asemenea, în cadrul prezentării a fost adus în discuţie şi Planul Naţional Strategic, de unde se pot obţine finanţări pentru agricultură, mediu rural, industrie alimentară, pomicultură, zootehnie.

Gorjenii interesaţi de sursele regenerabile de energie pot aplica pentru consultanţă pe Fondul de Modernizare.


Oportunităţi de finanţare sunt şi pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Solicitanţii eligibili sunt: firme micro, mici, mijlocii şi mari.

Pentru fiecare program au fost explicate criteriile de eligibilitate, criterii de selecţie, oportunităţi şi exemple de proiecte care au avut succes.

"Judeţul Gorj are alocări financiare cum nu a mai avut niciodată. Pe Tranziţie Justă are undeva la 180 mil euro disponibili pentru întreprinderile micro, mici şi mijlocii, prin domenii diverse: Horeca, producţie, industrie alimentară, reciclare, sănătate. Pe lângă asta mai sunt şi apelurile regionale, care se duc în direcţia digitalizării. De asemenea, mai sunt şi apelurile naţionale, aici mă gândesc la Planul Naţional Strategic (pomicultură, irigaţii, zootehnie, industrie alimentară) şi poate ar trebui să ne gândim şi la Fondul pentru Modernizare, unde avem partea asta de energie şi surse regenerabile de energie sau, de ce nu, la fabricile de reciclare care vin din PNRR. Dacă vom cumula toate astea ne ies nişte cifre imense şi este o provocare pentru Gorj să atragă atât de mult în timp atât de scurt. Am făcut simulări pe punctaj şi avem date statistice pentru judeţul Gorj, în ceea ce priveşte Programul de Tranziţie Justă. La punctaj contează foarte mult situațiile financiare de la care se pleacă: undeva la 25 de puncte doar din exercițiile financiare anterioare depunerii proiectului.  Probabil va fi suficient bugetul pentru toată lumea care face pragul minim de 75 de puncte", a transmis Bűkfeyes-Rákossy Zsombor, pentru ziarul Pandurul.

Pentru mai multe informaţii legate de oportunităţi şi consultanţă, click AICI.

Galerie foto




Vizualizări: 781

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: