Crește salariul minim

Salariul minim brut garantat în plată se mărește de la 1 octombrie 2023. Practic, avem 3 salarii minime în țară, deoarece în construcții, agricultură și industria alimentară sunt reglementate diferit.

PFA-activități independente se raportează la salariul minim, așa că în cazul acelor persoane trebuie avută în vedere suma de la începutul anului atunci când își plătesc taxele în 2024.

Salariul minim brut garantat în plată crește de la 3.000 de lei, la 3.300 lei de la 1 octombrie, conform Hotărârii publicată joi în Monitorul Oficial.

Precizăm că până la finalul acestui an se află în vigoare o prevedere prin care 200 de lei nu sunt taxați.

Așadar, un angajat plătit cu salariul minim va lua „în mână” (adică net) de 2.070 lei, respectiv cu 172 lei mai mult decât astăzi.

România beneficiază în prezent de salariul minim brut garantat în plată un număr de circa 1,5 mil. de salariați, ceea ce reprezintă un procent de aproximativ 28% din numărul total de salariați activi.

De majorarea salariului de bază minim de 3.300 de lei, conform sursei citate, vor beneficia un număr de 1.867.588 salariați, potrivit Hotnews.

Vizualizări: 2,628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: