Infuzie de optimism la vârful CEO: Nu văd de ce să nu funcționezi până în 2030!

"Când prețul pe piața de energie îți permite, nu văd de ce nu poți să funcționezi până în 2030!". Declarația îi aparține lui Cosmin Trufelea, membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia. În plus, el a afirmat că atât parcurile fotovoltaice, cât și grupurile pe gaz vor fi gata la termenele asumate de companie. Asta în ciuda faptului că efectiv nicio investiție nu a demarat. 

Planul de restructurare și închidere a mineritului este accelerat. Negru pe alb, scrie că vor fi închise cariere și grupuri energetice. Din 2026, potrivit planului, rămân doar trei grupuri pe cărbune, două la Rovinari și unul la Turceni, dar și acelea intră în rezervă de capacitate. Trufelea se declară optimist și spune că ar putea să-și prelungească activitatea până în 2030. Tot din 2026, intră în rezerva de capacitate Pinoasa, Roșia și Roșiuța. 

Trufelea spune ca, în ultimii ani, s-au făcut multe investiții în cariere și și-ar mai putea prelungi existența. "Rosia arata foarte bine. Tismana la fel, Pinoasa. Eu sunt optimist. Planul de restructurare este una, iar calendarul este 2030, asumat de România. Rezerva de capacitate se refera si la grupurile energetice, și la cariere. Când prețul pe piața de energie iti permite, nu vad de ce nu poți să funcționezi până în 2030", a declarat Cosmin Trufelea.

Deși nu s-au mișcat prea mult lucrurile, Trufelea e sigur că termenele vor fi respectate când va veni vorba de noile investiții: centralele pe gaze și parcurile fotovoltaice. "Vom avea energie din parcurile fotovoltaice, 735 MW, vom avea 1325 MW gaz. Vor fi făcute în 2027, vor fi toate capacitățile puse în funcțiune", a mai spus Trufelea, într-o emisiune la Gorj Online.

Vizualizări: 4,378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: