AOAG: Orașul a devenit  necirculabil, dar nimeni nu face nimic concret

Asociația Oamenilor de Afaceri Gorjeni (AOAG) anunță într-un comunicat de presă că i-a propus primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, să identifice soluții pentru fluidizarea traficului și gestionarea parcărilor. Asociația propune exploatarea actualelor parcări cu plată ale primăriei de către mediul privat, iar cu banii încasați să realizeze noi parcări. Primarul Marcel Romanescu a prezentat diferit concluziile discuției avute cu oamenii de afaceri, spunând că aceștia trebuie să vină cu bani în proiect.

Potrivit Asociației Oamenilor de Afaceri, există o incapacitate evidentă a Primăriei Târgu Jiu “de a gestiona  atât parcările cu plată existente la momentul actual, cât și traficul  rutier”.

Asociația ar dori ca entități private să preia parcările actuale cu taxă, iar banii încasați să îi folosească pentru parcări noi. “Una dintre soluțiile legale de deblocare a situației actuale ar putea  consta în încheierea de parteneriate cu entități private, care să  dezvolte parcările cu plată existente și să folosească fondurile  rezultate pentru amenajarea altor parcări noi. Firește că la  procedurile de atribuire care ar urma să fie organizate este liberă să  participe orice entitate legal constituită și în niciun caz parcările  nu vor fi externalizate, a priori, către vreo asociație sau un agent  economic dinainte stabilite”, se arată în comunicatul de presă, în care mai scrie că “orașul a devenit  necirculabil, dar nimeni nu face nimic concret”.

Cel care ar trebui să se simtă vizat de acuzația “nimeni nu face nimic concret”, primarul Marcel Romanescu, a spus că ia în calcul un parteneriat public-privat pentru realizarea de parcări. “Da, am avut mai multe discuții cu oameni de afaceri din cadrul acestei asociații și luăm în calcul o astfel de variantă. Asta nu înseamnă că predăm cumva parcările oamenilor de afaceri din această asociație. Există și varianta stabilită de către lege de a face un parteneriat public-privat sau de a găsi altă soluție pentru realizarea într-o perioadă foarte scurtă a unei parcări, cel puțin a unei parcări în zona Super 2000 sau a Tribunalului Gorj”, a spus Romanescu la Radio Infinit. “Oamenii de afaceri să vină cu bani și în felul acesta să creăm un parteneriat corect”, a mai spus Romanescu.

Romanescu spune că în actualul buget nu au fost prinși bani pentru realizarea unor parcări.

Cât câștigă municipalitatea de pe urma parcării de la Piața Centrală

Primăria Târgu Jiu a preluat, în mandatul lui Romanescu, parcarea Rodna de la Piața Centrală, care de 20 de ani era în administrare privată. Acolo sunt încasări de 70.000 de lei pe lună, față de 8.700 de lei cât primea primăria de la firma privată. Sunt și costuri, este adevărat, dar una peste alta o parcare privată pe terenul primăriei este o afacere sigură, bănoasă și ușor de administrat.

Vizualizări: 5,613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: