Apă caldă şi căldură, de astăzi la Motru

A sosit momentul mult aşteptat de cetăţenii din Motru. Uzina de Termoficare a municipiului a pornit ieri centrala mare, astfel încât începând de astăzi în locuinţele cetăţenilor va ajunge atât apă caldă, cât şi agentul termic în parametrii normali. Centrala va funcţiona la capacitate maximă, 24 de ore din 24, spune conducerea UATAA.

Pentru prima dată în ultimii ani, Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă Motru a pornit centrala mare cu circa două săptămâni mai devreme decât era planificat pentru sezonul rece. Reviziile au fost finalizate, ieri s-au făcut ultimele teste, iar de astăzi cetăţenii au tot confortul necesar în locuinţe. „În cursul zilei de astăzi pornim centrala mare pentru căldură şi apă caldă. Conform estimărilor, undeva de mâine dimineaţă, centrala va fi în parametri. Funcţionarea centralei va fi non-stop până la sfârşitul perioadei sezonului rece, undeva la 31 martie sau dacă temperaturile de afară vor creşte cu zece grade consecutiv se va opri încălzirea, urmând ca în cel mai scurt timp să repornim centrala mică pentru producerea de apă caldă. Asigur cetăţenii că nu vor fi probleme, centrala va funcţiona în parametrii, investiţiile de anul acesta de peste 7 miliarde s-au dus numai în reparaţii la cazanul mare”, a declarat ieri  Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

Restanţe la CEO

Uzina de Termoficare are de achitat circa 60 de miliarde de lei vechi la CE Oltenia pentru cantităţile de cărbune livrat de la cele două cariere din zonă, pentru funcţionarea centralelor. Conducerea unităţii îşi pune speranţele că va mai recupera din sumele restante de la cetăţeni pentru a putea plăti datoriile la complex. „Facem toate eforturile şi încercăm să achităm. La iniţiativa domnului primar am avut o întrevedere cu toate asociaţiile de proprietari în cursul săptămânii şi am găsit soluţii să îmbunătăţim încasările, astfel încât să putem să ne mai achităm şi noi din datorii. Sperăm să reuşim să încasăm de la populaţie bani. Pe perioada sezonului rece, perioada 1 noimebrie-31 martie, cei care nu au posibilităţi de plată a serviciului termic beneficiază de ajutoare de încălzire atât din partea statului, cât şi din partea consiliului local. Sunt nişte dosare de întocmit, oamenii trebuie să dovedească  veniturile pe care le au şi, după lege, se plăteşte ajutor de încălzire”, a precizat directorul Eugen Corcoaţă.

UATAA Motru are de recuperat de la cetăţeni circa 170 de miliarde de lei vechi.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: