Ponta vine în Gorj cu ambasadorul Franţei

Premierul Victor Ponta este aşteptat la sfârşitul săptămânii viitoare la Târgu Jiu. Ponta şi-a confirmat prezenţa la evenimentele organizate de municipalitate pentru a serba împlinirea a 75 de ani de la inaugurarea operelor lui Constantin Brâncuşi. Tot atunci este aşteptat să sosească la Târgu Jiu şi ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin.

Manifestările organizate de autorităţile locale vor debuta vineri, 25 octombrie, însă sâmbătă, 26 octombrie va avea loc deschiderea oficială a manifestărilor, atunci fiind aşteptaţi cei doi oficiali. Conferinţa ştiinţifică şi deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la restaurantul de pe Insuliţa din Târgu Jiu. “Vom avea o serie de invitaţi foarte importanţi. Premierul României, domnul Victor Ponta a confirmat participarea. Pe lângă dânsul, vom avea o serie de oaspeţi de seamă, domnul Gustin Philippe, ambasadorul Franţei în România, ne-a promis că va participa aici la manifestări. Se configurează o acţiune foarte frumoasă şi este foarte clar că importanţa ansamblului monumental Calea Eroilor şi a operelor lui Constantin Brâncuşi se conştientizează”, a declarat Iulia Vână, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.  

Activităţi culturale, timp de trei zile

Autorităţile locale de la Târgu Jiu organizează timp de trei zile acţiuni culturale la care participă brâncuşiologi şi cercetători din ţară. „Pe 27 octombrie 1938 a fost inaugurat Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” şi iată că se împlinesc 75 de ani anul acesta, un bun moment pentru a ne reaminti şi de a atrage întreaga comunitate locală în această sărbătoare. Manifestările încep de pe data de 25 după-amiaza, aşteptăm la ora prânzului să ne sosească invitaţii din ţară este vorba de cercetători, brâncuşiologi, scriitori şi oameni din staff-ul care a completat dosarul de includere a ansamblului în patrimoniul UNESCO. Va avea loc vernisajul a două expoziţii şi dezvelirea bustului Aretiei Tătărăscu. Sâmbătă va avea loc o conferinţă, va fi deschiderea oficială şi vor prezenta comunicări legate de geneza ansamblului. Vor fi deplasări în judeţ pentru invitaţii noştri. Ne dorim ca duminica viitoare cu începere de la orele 12 să avem o procesiune cât mai reprezentativă pentru comunitatea din Târgu Jiu. Să participe toţi cei care consideră că acest ansamblu le aparţine şi pot să facă ceva în memoria eroilor”, a declarat Adina Andriţoiu, directorul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.

PROCESIUNE

Autorităţile locale din Târgu Jiu îndeamnă cetăţenii care vor să ia parte la procesiunea de duminica viitoare să poarte costume populare. Se va porni de la Masa Tăcerii, unde va avea loc un moment evocator, apoi participanţii vor merge pe Calea Eroilor până la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel unde va avea loc o slujbă, după care procesiunea se continuă până la Coloana Infinitului.  

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: