Apa din Baia de Fier, imposibil de băut. "Este țiței sau nămol?"

Imagini ce nu au nevoie de prea multe comentarii au fost făcute publice de câțiva localnici din comuna gorjeană Baia de Fier. Oamenii sunt disperați pentru că nu au apă potabilă la robinete. La sfârșitul săptămânii trecute, au avut parte de o surpriză și mai neplăcută. La robinete, a curs apă neagră. "Este țiței sau nămol?", s-a întrebat un localnic.

Apa extrem de murdară a curs la fel câteva ore, apoi a început să se mai limpezească, dar tot nu poate fi bună de băut. Asta în ciuda faptului că oficialii de la Aparegio au anunțat că a fost potabilizată și au început să încheie contracte cu localnicii. Oamenii nu sunt deloc încântați că trebuie să încheie contracte și să plătească o apă pe care nu o pot consuma.

La sfârșit săptămânii, apa de la robinet a fost neagră, iar nimeni nu are vreo explicație. Afectați nu sunt doar localnicii, ci și cei care au investit în turism. Oaspeții s-au trezit cu apă neagră în băi fără să-și dea seama ce se întâmplă. Oricum, cei care au investit în pensiuni sunt revoltați de ani de zile de când au apărut problemele la sistemul de alimentare cu apă, s-au investit sume uriașe de bani, dar apa tot nu este potabilă și tot nu curge non-stop la robinete așa cum ar trebui în România lui 2022 și mai ales într-o stațiune turistică, intens vizitată în ultima vreme și tot mai căutată chiar și de turiști de peste hotare.

Reprezentanții Aparegio nu au comentat această ultimă situație din Baia de Fier.

Galerie foto






Vizualizări: 1,706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: