Apa, mai scumpă cu 30% de anul viitor în Gorj

Aparegio Gorj SA va percepe de anul viitor un tarif mărit cu 30% pentru apa potabilă și cu 10% pentru canalizare. Măriri de tarife vor fi și în anii următori. Majorarea de tarife a fost aprobată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADIA) Gorj. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, acuză PSD pentru majorarea acestor tarife, deși au votat în acest sens și primari PNL care fac parte din asociație.

ADIA a decis pe 8 decembrie 2020 care vor fi noile tarife. Astfel, prețul pentru apa potabilă va fi de 2,69 lei/mc plus TVA, iar tariful la canalizare de 2,88 lei/mc, fără TVA. Anul viitor, prețul la apă va fi majorat cu 30%, fiind apoi prevăzute alte majorări anuale până în 2026.

La fel și la canalizare, vor fi majorări de 10% în următorii doi ani, în 2023 o majorare de 40% și apoi alte majorări până în 2026.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, acuză PSD pentru aceste majorări, deși sunt și primari PNL care au votat propunerea. “Conducerea PSD a APAREGIO a hotărât mărirea prețului la apă în cadrul unei ședințe organizate în bătaie de joc. Mai întâi cresc acum tarifele cu 10 procente, iar anul viitor vor crește, din nou, cu 30%! Urmează alte creșteri anuale de 5% până în 2024. Iar asta în condițiile în care APAREGIO a refuzat până acum să ia în calcul o hotărâre judecătorească definitivă care spune că ultima creștere de prețuri este ilegală”, a transmis Romanescu pe pagina de socializare.

Mai mult, viceprimarul liberal din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, a dat asigurări că primarii PNL au votat împotrivă, ceea ce nu este adevărat. “Toți primarii PSD au votat pentru măririle propuse de ADIA. Atât eu, reprezentând Primăria Târgu Jiu, cât și colegii mei primari PNL am votat împotriva majorărilor”, a transmis Bejinaru. Potrivit documentelor însă, cel puțin Novaci, acolo unde primar este liberalul Dumitru Leuștean, a votat pentru acest plan de creștere anuală a tarifelor.

Pe hârtie, majorarea de tarife este justificată prin necesitatea unor investiții. Din păcate, în ultimii zece ani au fost multe scandaluri legate de investiții doar parțial funcționale, în care s-au băgat zeci de milioane de euro, de avarii repetate, dar și de angajări nejustificate la Aparegio. (A.A.)

Galerie foto



Vizualizări: 6,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: