Vor clasă cu profil economic în noul an școlar

Autoritățile locale din Motru au solicitat conducerii Colegiului Tehnic, dar și Inspectoratului Școlar Județean Gorj, înființarea în cadrul unității de învățământ a unei clase cu profil economic. Demersurile au fost făcute la cererea părinților, dar și a agenților economici din zona Motru, care cu greu găsesc forță de muncă în comerț.

Societățile comerciale din zona Motru găsesc cu greu personal specializat în domeniul economic pentru angajare și au prezentat această problemă autorităților locale.

În acest context, primarul Cosmin Morega a solicitat Colegiului Tehnic Motru înființarea unei clase cu profil economic începând cu anul școlar 2021-2022. ”Având în vedere cerințele agenților economici, am cerut colegiului înființarea unei clase economice în planul de școlarizare de anul viitor. Am trimis aceeași solicitare și la Inspectoratul Școlar și sperăm să se aprobe. Trebuie să se înțeleagă foarte clar faptul că în zona Motru sunt mulți agenți economici care se plâng de faptul că nu găsesc gestionari. Vreau să vă spun că va fi un depozit de bricolaje, un supermarket se mărește, plus agenții economici mai mici”, a spus Morega.

Primarul din Motru mai speră că, odată cu înființarea unei noi clase, vor fi rezolvate și problemele existente între cadrele didactice de la Colegiul Tehnic din Motru: ”În felul acesta eu sper să se rezolve și problemele profesorilor și ale catedrelor. Sunt acolo niște tensiuni între fosta directoare Rușeț, soțul acesteia care este inspector școlar și o parte din cadrele didactice. Se știu problemele și eu cred că acolo este o luptă a orgoliilor și a puterii, dar eu sper să se rezolve”.

În acest moment, la Colegiul Tehnic din Motru sunt patru clase de liceu cu profil informatic, electromecanic, mecanic și de protecția mediului, dar și 2 clase profesionale.

Autoritățile locale contează și pe susținerea părinților elevilor de clasa a VIII-a, care își doresc de asemenea o clasă de liceu cu profil economic.

Vizualizări: 2,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: