Apă potabilă cu program într-o comună din Gorj

Seceta își spune cuvântul! În zonele din Gorj în care nu a mai plouat în ultima perioadă, administrațiile locale au luat măsuri drastice. În Văgiulești, de exemplu, apa curge la robinete numai începând cu ora 20:00.

Prin stabilirea unui program strict de alimentare cu apă se încearcă descurajarea celor care folosesc apa potabilă pentru a uda grădinile. 


"Primăria Comunei Văgiuleşti a făcut apel către toţi utilizatorii să folosească în mod rațional apa potabilă din rețeaua publică, astfel încât să nu folosească apa potabilă pentru irigații, în acest fel putându-se asigura furnizarea serviciului în condiții normale tuturor cetățenilor.


Folosirea rațională a resurselor de apă este o responsabilizare comună, atât a furnizorului cât şi a consumatorilor. Datorită faptului că nu toți beneficiarii de apă au înţeles să se rezume la un consum rațional pe perioada caniculară din ultima vreme, ne-au determinat să distribuim apa din rețeaua centralizată, Văgiuleşti, Ungureni şi Valea Motrului, începând cu data de 04.07.2022, la program după cum urmează:

Zilnic începând cu ora 20:00 până la epuizarea stocului acumulat peste zi", au transmis reprezentanții Primăriei Văgiulești. 


Acesta nu este un caz singular. Multe din satele din Gorj se confruntă în această perioadă cu lipsa apei.

Galerie foto


Vizualizări: 1,608

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: