Culă din Gorj, modernizată cu un milion de euro

Autorităţile din comuna gorjeană Glogova promit să modernizeze Cula Glogovenilor. Clădirea este monument istoric şi are nevoie de reabilitare ca să poată primi turişti şi să fie pusă în valoare. Circa cinci milioane de lei ar putea obţine primăria prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Cula are o vechime de mai bine de două secole, a mai fost reabilitată şi folosită, pe vremea comuniştilor, ca sediu de gospodărie agricolă colectivă și ca sediu pentru câteva clase ale școlii generale din Glogova, apoi a fost transformată în casă de oaspeţi.

Primăria vrea acum să o pună în valoare şi speră să obţină fonduri prin PNRR.  „Este un obiectiv principal al comunei noastre. Am depus un proiect în cadrul PNRR. A fost admis în primă fază. Este un proiect în valoare de cinci milioane de lei, proiect pe care sperăm să-l ducem la sfârşit. Cula are valoare turistică şi, după implementarea acestui proiect, sperăm să atragem aici turişti”, a declarat primarul din Glogova, Gheorghe Alpredi, la 1 Plus TV.

În prezent, casa monument istoric nu se află în circuitul turistic. Autorităţile îşi doresc să le deschidă porţile şi vizitatorilor odată ce proiectul va fi pus în aplicare şi cula îşi va recăpăta strălucirea de altădată.

Casa Glogovenilor este situată într-un parc din centrul comunei, pe drumul ce leagă localitățile Motru de Baia de Aramă.

Vizualizări: 1,923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: