Apă tulbure la robinet de fiecare dată când plouă

Localnicii din Runcu nu pot consuma apă de la robinet, atunci când plouă deoarece este tulbure. Singura soluţie ar fi puţurile de înmagazinare a apei din care să se distribuie apă potabilă în zilele ploioase. Acest lucru este însă imposibil pentru că primăria nu dispune de fondurile necesare pentru o asemenea investiţie.

De fiecare dată când sunt precipitaţii abundente mai multe zile, localnicii din Runcu nu pot să bea apă de la robinet. Se întâmplă acest lucru deoarece localitatea este alimentată dintr-o sursă de suprafaţă. Primarul din comună nu poate face nimic pentru a rezolva această problemă din cauza lipsei banilor, dar soluţii există. „Dacă plouă mai multe zile consecutiv apa se tulbură şi aşa ajunge la oameni la robinet. Soluţia ar fi vreo şapte puţuri de înmagazinare a apei şi atunci când plouă comuna să fie alimentată din acestea. E o investiţie bună, dar este costisitoare. Nu ne vom permite niciodată să o facem. Nici noi şi nicio comună din România“, a declarat Adi Câmpeanu.

Primăria din Runcu a obţinut însă finanţare pentru un sistem de alimentare cu apă potabilă a satelor Runcu şi Răchiţi. Valoarea totală a investiţiei este de 24 de miliarde de lei vechi. Până în acest moment localnicii din cele două sate aveau apă curentă, însă industrială.

Vizualizări: 832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: