Apărarea polițiștilor bătăuși: Cucăilă s-a bătut cu un vecin!

Cei doi polițiști și jandarmul acuzați că au snopit în bătaie în toamna anului trecut un bărbat din Târgu Jiu au încercat la termenul de ieri al procesului pe care îl au pe rolul Tribunalului Gorj să acrediteze ideea că victima lor era deja lovită în momentul în care ar fi intrat în contact cu ei.

Un agent al Poliției Municipale a fost audiat ca martor în dosar, subofițerul declarând sub jurământ că „a auzit discuții” despre faptul că Ion Cucăilă, victimă a colegilor săi, ar fi avut un scandal cu un vecin de-al său din zona Slobozia, Ion Danciu. Polițistul nu a putut preciza dacă cei doi s-au bătut sau dacă ar fi fost făcută vreo anchetă de vreun organ de cercetare penală, lucru care l-a înfuriat pe Cucăilă. Acesta nu a ezitat să spună că bărbatul la care făcea referire polițistul este „nebun cu acte” și că între ei doi nu a fost nicio ceartă. Mai mult, Cucăilă a adus și el la proces cunoștințe care l-au descris ca fiind o persoană „harnică și muncitoare”, care nu a creat probleme vecinilor. Unul dintre martori a menționat că nici măcar nu știa pentru ce și de către cine fusese citat la proces, dar a menționat că nu a avut vreodată probleme cu Cucăilă, polițiștii încercând prin avocații lor să acrediteze ideea că acesta ar fi o persoană pusă pe scandaluri și care ar fi avut probleme cu legea.

Ion Cucăilă a ajuns în stare gravă la spital la începutul lunii septembrie a anului trecut, după o noapte în care afirmă că a fost bătut extrem de grav chiar în sediul Poliției Municipale Târgu Jiu. Agresorii săi au fost identificați de anchetatori ca fiind agenții Nelu Popescu și Ionuț Cătălin Radu, precum și jandarmul Alin Ion Văduva, toți trei fiind trimiși în judecată și trași la răspundere pentru faptele lor.

Cucăilă a scăpat cu viață numai după ce a fost operat de două ori de către medicii Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. El a reușit să îi supere pe agenți după ce a intrat într-un local din centrul orașului pentru a bea o bere și a juca la păcănele, la apariția polițiștilor spunându-i patronului localului că își pierde mușterii dacă e vizitat de „Gardă”. Ulterior polițiștii l-au chemat la dubă pentru identificare și l-au dus la sediul Poliției unde l-au jucat în picioare, la propriu, Cucăilă fiind abandonat după câteva ore de „corecție” pe o stradă din municipiu, neștiind nici până azi pentru ce a mâncat bătaia respectivă.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: