Aparatură medicală nouă la spitalul din Turceni

Spitalul Orăşenesc Turceni beneficiază de aparatură medicală nouă în valoare de 2,8 milioane de lei, achiziţionată cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, dar şi cu sprijinul autorităţilor locale. La primăvară vor începe lucrările pentru reabilitarea termică şi energetică a unităţii spitaliceşti.

De luni a început să sosească la Spitalul Orăşenesc din Turceni noua aparatură medicală care se adresează în special secţiilor de obstetrică-ginecologie şi neonatologie.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 2.822 mii lei, din care finanţarea Ministerului Sănătăţii a fost de 2.423 mii lei, iar confinanţarea de la bugetul local de 399 mii lei. "Pacienții vor beneficia de serviciile oferite de următoarea aparatură medicală: aparat Roentger Digital Post I și II, 2 mese operație ginecologie, masă asistat nașteri, masă pentru mici intervenții ginecologie, aparat anestezie, 4 lămpi scialitice cu lumină rece, electrocauter cu evacuator de fum pentru ginecologie, două complete-trusă instrumentar chirurgie generală, 2 complete-trusă instrumentar obstretică-ginecologie, autoclav/sterilizator cu abur orizontal 250 l, ansamblu integrat incubator deschis (masă radiantă) cu modul de resuscitare pentru terapie intensivă neonatală, 2 monitoare funcții vitale, 2 monitoare funcții vitale pediatrice, 2 aspiratoare ATI, videolaringoscop neonatologie, 2 EKG-uri cu 12 derivații, 5 paturi ATI cu saltea antiescară, 2 defibrilatoare externe şi un aparat încălzire pacient", a precizat primarul Cristina Cilibiu

Mai mult decât atât, Spitalului Orășenesc Turceni va fi reabilitat termic prin Programul Operaţional Regional. Proiectul are o valoare totală de 5.219.548,82 lei, din care finanțarea nerambursabila este de 5.115.157,84 lei (1.099.442,845 euro). "Se va proceda la anveloparea pereţilor exteriori ai clădirii cu termoizolaţie din vată minerală, reabilitarea parţială a tâmplăriei existente cu tâmplarie din PVC, modernizarea instalaţiei de încălzire şi echiparea corpurilor de încălzire, modernizarea instalaţiei de preparare a apei calde menjere şi utilizarea panourilor solare cu tuburi vidate pentru prepararea apei calde menajere, reabilitarea instalaţiei de iluminat şi înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu led, precum şi lucrări de implementare a sistemului de management inteligent al clădirii", a mai spus Cristina Cilibiu.

Vizualizări: 625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: