Aparegio, investitorul numărul 1 al Gorjului

Societatea Aparegio a devenit cel mai mare investitor din Gorj având în derulare lucrări de peste 90.75 milioane de euro. Este vorba despre reţele de apă, canalizări si staţii de epurare în majoritatea oraşelor din Gorj. Obiectivele generale sunt îmbunătăţirea proceselor de tratare a apei brute pentru o calitate mai bună a apei potabile, optimizarea şi reabilitarea proceselor de tratare a apei potabile şi epurare a apelor uzate, eliminarea potenţialului de poluare a mediului prin asigurarea calităţii efluenţilor.

Deşi este vorba de mulţi bani, doar doi constructori au adjudecat cele şase licitaţii organizate la acest început de an. Au în reabilitare reţelele de apă din Târgu Jiu, Motru, Ţicleni, Târgu Cărbuneşti şi Bumbeşti Jiu. Cele 90 de milioane de euro investite de Aparegio pentru modernizarea alimentărilor cu apă şi canalizării provin din fonduri externe cu finanţare de la Uniunea Europeană în proporţie de 82%, adică 74.4 milioane de euro , Guvernul României 11.4 milioane de euro, autorităţile locale 3.3 milioane de euro şi Operatorul Regional cu 1.8 milioane.

Aparegio  a organizat nu mai puţin de şase licitaţii în ultimele luni. Trei au fost câştigate de Hidroconstrucţia, care se va ocupa cu reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a apei şi canalizare menajeră în oraşele Motru şi Bumbeşti Jiu şi trei de o firmă din Bucureşti, Danex Consult SRL care se va ocupa cu lucrări la sursele de apă şi staţiile de tratare. Directorul general,  Ion Popescu, susţine că deşi s-au organizat licitaţii internaţionale au fost puţine firme interesate. „Cei care au venit să pună ofertele, trebuiau să facă dovada capabilităţii executării unor astfel de lucrări de investiţii, prin care să arate că până în momentul de faţă au executat lucrări de anvergura şi valoarea  celor pe care vin să le execute”. Investiţiile vor fi finalizate abia în 2013, de acestea urmând să beneficieze jumătate din populaţia Gorjului.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: