Apel către donatorii de plasmă convalescentă

Pacienții care au fost infectați cu noul coronavirus și s-au vindecat ulterior nu se înghesuie să doneze sânge pentru a-i salva pe cei care se află pe patul de spital din cauza temutului virus. De exemplu, în județul Gorj, doar 33 de persoane au fost de acord să doneze plasmă.

Călina Căluțoiu, șefa Centrului de Transfuzii Sanguine din Târgu Jiu, face apel la persoanele care au învins boala să le întindă o mână de ajutor şi celor care sunt într-o situaţie critică.  

”Din păcate, nu pot să spun că săptămâna aceasta am avut foarte mulți donatori așa cum am fi avut nevoie. Donatorii sunt puțini, mai ales cei de plasmă convalescentă. Numărul pacienților crește, iar noi am avea nevoie de mai multă plasmă pentru a reuși să onorăm cererea venită din spitale. Numărul donatorilor de plasmă a ajuns la 33”, a spus șefa centrului de Transfuzii Sanguine Târgu Jiu, Călina Căluțoiu.

Nu mai puțin adevărat este că unii pacienți externați nu sunt într-o stare prea bună și au nevoie de câteva luni pentru recuperare.

Vizualizări: 1,030

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: