"Cutiile elevilor" au ajuns în școli. Reacții! 

Au ajuns primele cutii ale elevilor în școlile din județul Gorj. La Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, a fost deja instalată prima cutie unde vor ajunge, dacă va fi cazul, biletele elevilor care cad victime bullyingului. Campania este văzută cu ochi buni atât de elevi, cât și de dascăli.

Prima cutie a elevului a fost deja instalată pe holul Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu”. Aceasta se află într-o zonă unde nu sunt camere de supraveghere tocmai ca elevii care vor duce acolo bilete să rămână anonimi. „Am văzut cutia. Știu despre ce este vorba și cred că aș avea curajul să scriu dacă voi vedea sau, Doamne ferește, voi fi eu victimă. Așa este mai ușor”, a spus o elevă. „ Mi se pare o idee foarte bună. Și așa sunt protejați și cei care scriu. Se verifică toate biletele și putem stopa acest fenomen”, a spus un alt elev.

Și profesorii îi încurajează pe copii să scrie experiențele dure ca să se caute, mai apoi, soluții. „Este o campanie binevenită și ne dorim să funcționeze cu adevărat. Acele bilețele treuie să rezolve problemele ce există, din păcate, din învățământ. Mulți nu au curajul să vorbească și este normal mai ales că, de regulă, cei care spun lucrurile astea, se numesc mici pârâcioși, și atunci copiii nu spun, dar sub protecția anonimatului, cu siguranță, vor spune. Este un proiect în care factorul emoțional a fost mai puternic”, a spus și profesorul Pompiliu Ciochia.

La nivelul liceului, a fost constituită o comisie care verifică în fiecare zi cutia ca să vadă dacă sunt sesizări. Biletele vor fi citite de diriginți și vor ajunge la părinți, psihologi sau chiar la Poliție dacă va fi cazul. „Este o campanie demarată de IPJ Gorj, în parteneriat cu Liceul de Arte Constantin Brăiloiu, campanie ce își dorește să informeze elevii cu privire la consecințele comiterii unui act bullying. Suntem primul liceu care are Cutia elevului. Mesajul este sugestiv: Îndrăznește să vorbești. Asta îi determină pe elevii care sunt victime ale bullyingului să sesizeze în scris conducerea unității de învățământ. S-a constituit o comisie antibullying. Responsabilul comisiei deschide în fiecare zi cutia elevului pentru a vedea dacă sunt sesizări”, a spus Daria Haidău, directorul Liceului de Arte Constantin Brăiloiu.

Până la sfârșitul lunii, 230 de cutii ale elevilor vor ajunge în toate școlile din județul Gorj.

Vizualizări: 1,830

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: