Apel respins pentru proxeneţii din „lotul Manix”

Curtea de Apel Craiova a confirmat sentinţele pronunţate la începutul anului de magistraţii Tribunalului Gorj pentru membrii unei grupări de interlopi din Târgu Jiu, membri ai clanului „Manix”, acuzaţi că se ocupau cu traficul de persoane.

Liderul grupării, Petru Dănuţ, zis Manix, ar urma să stea după gratii nouă ani, exact cât au decis magistraţii gorjeni. Apelul declarat de el a fost respins, sentinţa de la Tribunalul Gorj fiind pronunţată în ianuarie, după ce dosarul fusese reîntors aici pentru rejudecare de către magistraţii din Bănie.

În cel de-al doilea verdict pe care l-au dat judecătorii gorjeni pedepsele aplicate nu au fost cu mult diferite de cele din sentinţa de bază, Manix primind 9 ani de puşcărie de fiecare dată. Sora sa, Mariana Petru, ar urma să stea după gratii 10 ani, cu o jumătate de an mai puţin decât la prima pronunţare. Alţi membrii ai grupării, bărbaţi şi femei, au fost condamnaţi la detenţie cuprinsă între trei şi şase ani, apelurile lor fiind respinse de magistraţii din Bănie. Cu toţii se declară nevinovaţi în faţa judecătorilor, deşi procurorii DIICOT i-au acuzat că au racolat tinere pentru a le duce în străinătate, obligându-le să se prostitueze. Verdictul de la Craiova poate fi atacat cu recurs, caz în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va da o decizie finală.

Până atunci şefii grupării se „bucură” de un mandat de arestare preventivă ce a fost emis pe numele lor la începutul toamnei de către judecătorii craioveni. Manix şi sora sa fuseseră lăsaţi în libertate la Tribunalul Gorj, odată cu pronunţarea pedepsei cu închisoarea, ei având doar restricţia de a nu părăsi ţara. Între timp, aceştia au încălcat condiţiile eliberării condiţionate, judecătorii Curţii de Apel văzându-se nevoiţi să emită pe 7 septembrie mandat de arestare preventivă ce va fi scăzut la executarea pedepsei pe care magistraţii o vor stabili printr-o decizie definitivă şi irevocabilă.

Vizualizări: 317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: