APIA eliberează adeverinţe de credit crescătorilor de animale

Fermierii gorjeni pot face rost de bani pentru a asigura nutreţul animalelor pe timpul iernii apelând la creditele bancare. În baza unei adeverinţe eliberată de către APIA, aceştia pot intra mai repede în posesia subvenţiei, prin intermediul băncilor.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj eliberează adeverinţe beneficiarilor plăţilor naţionale directe complementare (PNDC) în sectorul zootehnic, la specia bovine, respectiv ovine/caprine, pentru accesarea de credite destinate finanţării activităţilor curente de la băncile care au încheiat convenţii cu instituţia. Creditele oferă producătorilor agricoli posibilitatea utilizării de resurse financiare, necesare activităţilor curente, până la efectuarea, de către APIA, a plăţii primelor pe exploataţie şi pe cap de animal la care sunt îndreptăţiţi potrivit prevederilor legale. Adeverinţa eliberată de APIA va confirma că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite în cadrul PNDC sectorul zootehnic la specia bovine şi/sau ovine/caprine, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Valoarea creditului este de până la 90% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei. Fondul de Garantare a Creditului Rural şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează 80% din valoarea creditelor acordate de Bancă. Cuantumul plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, la specia ovine/caprine este de 40,8 lei/cap animal, iar la specia bovine este de 500 lei/cap animal.

CONVENŢII

Până la această dată, APIA a încheiat convenţii cu mai multe bănci printre care Raiffeisen Bank, CEC Bank SA, Banca Comercială Română, BRD Groupe Societe Generale, OTP Bank, Banca Transilvania, Bancpost, Piraeus Bank, Garanti Bank, Banca Carpatica, Unicredit Ţiriac Bank.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: