APIA eliberează adeverinţe pentru creditele fermierilor

Fermierii gorjeni pot intra, şi în acest an, în posesia subvenţiilor din sectorul zootehnic prin intermediul băncilor. Cu ajutorul unor adeverinţe eliberate de către APIA fermierii pot accesa credite de la CEC Bank sau Raiffeisen Bank, valoarea maximă fiind de 85% din cuantumul subvenţiei.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj a început să elibereze adeverinţe fermierilor care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente. Astfel, la solicitarea fermierului, APIA va elibera o adeverinţă prin care confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru obţinerea primei pe cap de animal în anul 2010, că s-au efectuat controalele administrative, că fermierul nu face obiectul excluderii de la plată şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite. “Înainte de a solicita adeverinţa de la APIA, fermierul trebuie să solicite băncii de la care doreşte să acceseze creditul un document în care să se specifice contul de credit în care agenţia de plăţi va vira suma cuvenită solicitantului. În adeverinţa eliberată de APIA se va specifica şi numărul animalelor eligibile pentru prima pe cap de animal. Prin intermediul băncilor fermierii pot intra în posesia a până la 85% din valoarea totală a subvenţiei. Potrivit convenţiei, APIA va vira banii unităţilor bancare până la data de 30 aprilie”, a declarat Virgil Ungureanu, şeful Serviciului Autorizare Plăţi Naţionale Directe şi Complementare.

Până în momentul de faţă, APIA Gorj a eliberat circa 60 de adeverinţe pentru crescătorii de bovine şi 150 de adeverinţe pentru crescătorii de ovine. Valoarea subvenţiei pentru bovine este de 410 lei/cap de animal, iar pentru ovine de 40 lei/cap de animal. Peste 8.000 de fermieri gorjeni vor beneficia de subvenţii pentru sectorul zootehnic. Crescătorii de animale care nu vor apela la credite îşi vor primi banii integral până la data de 31 aprilie 2011.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: