Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Aproape 6000 de arme deținute oficial la nivelul Gorjului

IPJ Gorj a dat publicității o situație referitoare la numărul armelor existente la nivel de județ, cifrele oficiale ale Biroului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase arătând că aproape 6000 de puști și pistoale sunt în prezent deținute de către gorjeni, pentru cele mai multe dintre ele existând documente legale de posesie. Astfel, 3264 de arme sunt deținute de persoane fizice, dintre care aproape 2500 sunt arme letale. Persoanele juridice au și ele 752 de arme deținute legal, din care 463 sunt arme de pază letale, alte 235 având țeavă de tip ”lisa”, fiind încadrate în regimul armelor letale utilitare. Muzeele din județ au și ele 54 de arme, în Gorj existând și 1804 persoane fizice autorizate să dețină arme, 1442 de autorizații fiind date pentru arme letale.

Cifrele respective au fost date publicității în contextul în care polițiștii le reamintesc deținătorilor de arme că au obligația legală de a se prezenta la Poliție înainte de expirarea termenului de valabilitate a permisului de armă pentru prelungirea vizei. „Termenul de valabilitate este de 5 ani de la data primei autorizări sau de la data ultimei vize de prelungire. În cazul în care deţinătorii nu s-au prezentat pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă, au obligaţia ca, în termen de 10 zile de la expirarea acestuia, să predea la un magazin autorizat arma şi muniţia deţinute. În caz contrar, aceste persoane săvârşesc infracţiunea de nerespectarea unor obligaţii prevăzute de lege, faptă pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: