Ar fi prea mult

Victor Ponta a trecut ieri prin Târgu Jiu, colegiul unde este deputat, pentru a ne asigura că nu „trădează” şi că nu îşi dă demisia. Într-o conferinţă de presă la care a fost şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, Ponta a spus că vrea să rămână premier până la alegerile din 2016. După aceea nu ar mai vrea nici dacă îl susţine partidul. „Ar fi prea mult”, este remarca scăpată din gura lui Liviu Dragnea. Toată lumea a râs relaxat, ca de o glumă bună, între tovarăşi.

Realitatea nu este deloc amuzantă. Este deja prea mult. Este prea mult să fie Ponta premier încă de când a ieşit la iveală plagiatul ordinar pe baza căruia a obţinut titlul de doctor. Titlu de doctor care i-a dat lui Ponta dreptul să predea în învăţământul superior, ba chiar a folosit doctoratul pentru a accede în barou. Este prea mult faptul că Victor Ponta a rămas premier după ce fostul preşedinte al României a spus că premierul a fost ofiţer acoperit al SIE în perioada în care era procuror. Fapt interzis de lege.

Este prea mult ca Victor Ponta să mai fie prim ministru după ce baronul Duicu a fost interceptat în anticamera biroului lui, făcând trafic de influenţă pentru promovarea unui şef din poliţie. Este prea mult ca Victor Ponta să rămână prim-ministru după ce socrul lui Ilie Sârbu, cumnatul lui Iulian Herţanu şi alte neamuri s-au ales cu dosare penale pentru corupţie. Plus o grămadă de prieteni gen Ghiţă, Şova şi alţii. Şi totuşi, Victor Ponta a rămas prim-ministru şi după ce a fost pus el însuşi sub urmărire penală pentru fapte grave de corupţie, ba chiar şi după ce a fost trimis în judecată.

PSD îşi permite acum să mai facă glumiţe de genul „ar fi prea mult”, pentru că are o largă majoritate parlamentară, asigurată de lideri politici cu dosare penale. Cred însă că PSD nu a uitat palma de la alegerile prezidenţiale, când Ponta a pierdut alegerile pentru un singur motiv, acela că nu s-a delimitat de baronii corupţi. Acum electoratul pare inert, dar reacţia din toamna lui 2014 se poate repeta în 2016, dacă social-democraţii nu înţeleg că timpurile s-au mai schimbat.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: