Nelu Roşca: Cine a venit domn’le, clădirea Băncii Mondiale?

Sindicalistul şef de la Cariera Roşiuţa a comentat la Radio Infinit vizita reprezentanţilor Băncii Mondiale (BM) la CE Oltenia, întâlnire la care nu a fost invitat. După vizita respectivă s-a discutat despre reduceri masive de personal, în special în zona Motru, acest lucru rezultând după discuţia cu funcţionarii băncii. Nelu Roşca nu ia prea în serios această vizită.

Reporter: Sunteţi îngrijorat după vizita reprezentanţilor Băncii Mondiale, după zvonurile apărute legate de zona Motru?

Nelu Roşca: Care bancă Mondială, domnule? Au venit nişte funcţionari ai Băncii Mondiale, la invitaţia expresă a managerului şi care au vrut să propovăduiască iadul pe pământ. În afară că s-au contrazis cei care au participat la această întâlnire, tot aşa, numiţi şi chemaţi cum a dorit managerul şi nu liderii de sindicat de la organizaţiile sindicale, s-a concluzionat că trebuie făcută consultanţă. Ştiţi altceva? Eu nu mă iau după ce anticipează un lider sau altul. Aţi văzut că se contrazic şi cei care au fost acolo.

Rep.: Domnul Creţan vorbeşte de 4000 de oameni care ar mai rămâne în CEO...

N.R.: Treaba lui. Banca Mondială nu are nici un atribut în actul managerial în această unitate, eventual poate să dea nişte repere în care să te încadrezi, nu de organizare şi de management. Cine a fost de la Banca Mondială, a fost cumva preşedintele Băncii? Noi nu ştim cine a fost. S-a folosit doar termenul Banca Mondială, a venit clădirea Băncii sau a venit vreun reprezentant, funcţionar? Ce funcţie are? Ce cadru legal de a lua decizii au aceste persoane care au participat la această vizită?

Rep.: Cum vedeţi situaţia de la CE Oltenia?

N.R.: Mai văzui în presă că directorii au un rezultat de realizare a indicatorilor de 131%. Nu ştiu dacă o fi adevărat sa nu, dar în spatele acestui procent de 131% ce se ascunde? Care au fost măsurile? De tăiere, de a nu acorda echipament, de a nu face investiţiile, de a nu asigura condiţiile sociale la salariaţi.

nelu_rosca_lider_cariera_rosiuta

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: