Cosmin Popescu devine lider PSD în prezenţa lui Ponta

Foşti adversari politici, Cosmin Popescu şi Victor Ponta vor fi pe 1 octombrie la aceeaşi şedinţă PSD Gorj. Organizaţia va alege trei noi vicepreşedinţi pe posturile rămase vacante, unul dintre candidaţi fiind fostul deputat PDL Cosmin Popescu. Acesta a declarat ieri la un post de radio local că decizia de a candida pentru una din funcţiile de conducere ale PSD Gorj a venit după ce a purtat mai multe discuţii atât cu oamenii din teritoriu, cât şi cu conducerea organizaţiei.

Rep. : Cum v-aţi hotărât să candidaţi pentru o funcţie în cadrul PSD Gorj?

C.P: Decizia a fost luată ca urmare a unor discuţii purtate în ultima perioadă atât cu colegi din teritoriu, cu care am lucrat în campaniile electorale din 2012 şi 2014, cât şi cu conducerea partidului. Am luat această decizie, urmarea firească a acestor discuţii fiind că este necesar în momentul în care te duci în teritoriu şi ai o discuţie cu colegii să le transmiţi punctul de vedere al organizaţiei, deciziile care se iau şi o relaţie cât mai strânsă între teritoriu şi biroul permanent judeţean. Susţinerea colegilor m-a determinat să-mi doresc să candidez, am considerat că o legătura firească între Biroul Permanent şi teritoriu trebuie să aibă loc oricând, în orice zi şi e un lucru de normalitate. Votul de joi o să spună multe şi încă o dată nu am decât să le mulţumesc celor care a fost alături de mine în toţi aceşti ani.

Rep.: Luaţi în calcul să candidaţi şi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj?

C.P: Cum am spus şi zilele trecute, este prematur să discutăm despre o candidatură, ştim foarte bine, legea electorală este modificată, nu mai avem alegeri uninominale pentru postul de preşedinte al consiliului judeţean, sunt alegeri pe liste. Gândul meu şi al celorlalţi colegi cu care am discutat este de a ne conserva actualii primari şi de a încerca să câştigăm cât mai multe primării acolo unde primarii nu ne aparţin şi bineînţeles să realizăm o majoritate confortabilă în Consiliul Judeţean, astfel încât să poată fi ales din rândul consilierilor judeţeni ai PSD atât preşedintele cât şi vicepreşedinţii. Acesta este ţelul în acest moment, este prematur să discutăm. Opţiunea nu este pur personală, la acest moment trebuie să se pronunţe actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj în ceea ce priveşte viitorul dumnealui, de a fi sau nu mai fi preşedinte sau o altă opţiune politică.

Rep.: Cum vă înţelegeţi cu lupii tineri din PSD?

C.P: Foarte bine mă înţeleg cu lupii tineri din PSD pentru că ţelul este comun în ceea ce priveşte câştigarea alegerilor locale şi parlamentare din 2016. Nu am avut niciodată nicio divergenţă cu colegii din PSD. Este normal ca orice om politic să-şi dorească funcţii, în ceea ce mă priveşte pe mine vă spun cu toată sinceritatea că este prematur să vorbim, în momentul în care vom avea majoritatea solidă în Consiliul Judeţean putem discuta de o nominalizare, tot partidul va decide persoana potrivită pentru preşedinţie şi pentru vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: