Liviu Andrei: UNPR este o variantă, PSD este o variantă!

Liviu Andrei, subprefectul capitalei, va lua o decizie în ceea ce priveşte viitorul său politic în cel mult două luni. Andrei spune că doar politica îl va mai readuce în Gorj, pentru că pe plan profesional nu găseşte ceva pe placul lui. Andrei a precizat că nu-şi va negocia nici o candidatură şi că va face adeziune la o formaţiune politică doar pentru a munci, nu pentru a primi „pe tavă ceva, aşa cum au primit alţii”.            

Rep.: V-aţi decis în ceea ce priveşte revenirea dumneavoastră pe scena politică?

L.A.: Deocamdată sunt la Bucureşti, nu am luat nici o decizie privind politica. Cred că în cel mult două luni voi lua o decizie. Decizia mea este în funcţie şi de ceea ce se întâmplă în viaţa politică. Mai întâi vreau să văd ce se întâmplă cu moţiunea de cenzură, cu problemele din PSD, problemele care vor fi în Guvern. În funcţie de aceste probleme, fiecare îşi face o strategie. Sunt multe discuţii care trebuie să le pui pe caiet, nu pleci aşa câine sur la vânătoare, să te afli în treabă, să arăt ce tare sunt eu că am plecat de la Bucureşti, nu e aşa. Trebuie să gândeşti toţi paşii, toată strategia pe care o ai de făcut.

Rep.: Luaţi în calcul varianta de a trece la UNPR, ţinând cont că Robert Filip este acolo şi că aveţi relaţii de rudenie cu familia acestuia?

L.A.: Iau în calcul orice variantă, indiferent de ce partid este vorba, cu condiţia să-mi reprezinte ideile gândite de mine în momentul în care mă hotărăsc şi sunt liber să vin. Eu nu fac paşi cu aranjamente prin Bucureşti, eu vin pur şi simplu la Târgu Jiu, când n-o să mai fiu subprefect al capitalei, şi mă înscriu în partidul respectiv ca orice membru. Nu fac presiuni la nimeni, nu discut înainte cu nimeni, pentru că vreau să se înţeleagă că voi munci acolo unde mă voi duce. Nu mă duc să primesc pe tavă ceva, aşa cum au primit alţii. UNPR este o variantă gândită de oricine, acum UNPR este un partid puternic. Nu ştiu ce se întâmplă la Gorj, pentru că nu am intrat în miezul problemei, dar UNPR este o variantă, ALDE este o variantă, PSD este o variantă, chiar şi partidele mici sunt variante de întoarcere la Gorj, dar este posibil să existe şi varianta de a nu mă întoarce la Gorj. Deocamdată, mintea mea e ambiguă, se rezumă la munca mea de la Bucureşti.

Rep.: Dacă veţi reveni în Gorj, aveţi un plan şi în ceea ce priveşte viaţa profesională?

L.A.: În plan profesional nu am pentru ce să vin în Gorj. Nu voi mai reveni ca profesor, la Inspectoratul Şcolar nici gând, nu mă mai întorc pe unde am fost. Discuţia asta am avut-o de foarte multe ori, cu foarte multe persoane şi le-am spus foarte clar că eu pe unde am fost nu mă mai întorc, voi merge în alte părţi. Inspectoratul Şcolar nu intră în discuţie, are inspector general, exclus să mă mai tenteze această funcţie. La Gorj nu am nici o variantă pe plan profesional. Eu aş veni în Gorj numai cu problema politică, aş veni să ajut o anumită formaţiune politică, prin  experienţa mea, prin relaţiile mele, prin puterea mea de a-i convinge pe oameni să vină alături de noi.         

Rep.: Credeţi că actuala conducere va reuşi să readucă PNL la stadiul la care era PDL, atunci când eraţi dumneavoastră în Gorj?

L.A.: Greu, foarte greu! Eu le doresc succes, nu vreau să-i vorbesc de rău, cum mă vorbesc ei pe mine. Când eram eu acolo, PDL a ajuns la nivel foarte mare. Dacă vă aduceţi aminte, la alegerile locale a luat 27%, la prezidenţiale 23%, iar la alegerile generale s-a urcat până la 37%. E foarte greu să ajungă la acest nivel. E greu, dar nu imposibil. Este şi trendul pe care îl au acum, este o şansă unică, iar dacă nu baţi fierul cât e cald nu rezolvi nimic. Să nu uitaţi că, în Gorj, este PSD care conduce de 20 de ani, nimeni nu l-a mişcat. PSD este greu de mişcat din loc, îţi trebuie un stil aparte de politică, PSD are structuri, are oameni în funcţii, are oameni care ţin cu dinţii.       

liviu_andrei_2013

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: