Ar putea crește prețul gigacaloriei la Motru. Reacție: Creștere aberantă!

Prețul la căldură și apă caldă ar putea crește la Motru, cu circa cinci lei. Anunțul a fost făcut de conducerea Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru, iar propunerea ar veni de la edilul municipiului. Directorul UATAA, Eugen Corcoață, a transmis că uzina își propune să mențină prețul la fel de scăzut ca și până acum și cel mai mic din țară.

Eugen Corcoață a anunțat că nu va fi de acord cu propunerea de a fi majorat tariful la apă caldă și căldură pentru motreni. „UATAA Motru este împotriva creșterii aberante a prețului la căldură și apă caldă a populației propusă de către primarul Motrului, Jianu Gigel, de la 155,86 lei la 220 lei. Potrivit deciziei ANRE începând cu 1 iulie 2019, prețul de producție reglementat, al gigacaloriei la Motru, este de 252,72 lei/Gcal inclusiv TVA”, se arată într-un comunicat de presă al uzinei de agent termic.

Anul trecut, prețul a scăzut cu cinci lei față de anul 2017.  Prețul gigacaloriei a fost cel mai mic din România. „Decizia ANRE de stabilire a pretului local tine cont de specificul zonei, de majorarile pretului la combustibili (cărbune și păcură) din ultimii ani. Toate centralele termice din țară au prețul la căldură și apă caldă subvenționat, primăriile ajutând prin aceste subvenții populația de a avea cheltuieli mici cu întreținerea. La fel, poate proceda și Primaria Motru care poate plăti subvenție din bani atrași de la Guvernul României. UATAA își propune să mențină pentru motreni un preț mic al energiei termice, cel mai mic din România asta din dorința de a oferi motrenilor pe lângă confort și cheltuieli mai mici cu întreținerea”, a fost reacția lui Eugen Corcoață.

Vizualizări: 1,430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: