Arafat explică de ce este normal ca angajații statului să fie rude între ei

Seful DSU, Raed Arafat, a comentat, marti, cazul de la ISU Dolj unde 101 dintre angajati ar fi legati prin relatii de rudenie. "Astfel de situatii exista in toate institutiile, civile, militare, publice, private... oamenii se cunosc, se imprietenesc, se casatoresc, unii devin nasi, altii devin fini, totul in interiorul institutiei sau al firmei, dupa ce acestia au fost deja parte din respectiva institutie", a spus Arafat.

Acesta sustine ca unele meserii sunt vocationale si ca uneori copiii sau fratii unor pompieri vor sa ocupe aceleasi functii. "Meseria de pompier este una vocationala, copiii pompierilor de multe ori vor sa fie si ei pompieri sau un frate mai mic vrea sa urmeze fratele mai mare si sa fie si el pompier, exact ca in medicina unde copiii medicilor vor sa urmeze pe parintii lor sau cum copiii politistilor vor sa urmeze pe parintii lor...etc", a explicat seful DSU.

Arafat a precizat ca relatiile de subordonare trebuie si ele sa fie clare, astfel incat sa nu existe relatii directe de subordonare, fara sa existe un sef interpus intre rude, iar acest lucru trebuie sa fie bine reglementat pe linie legislativa ca sa nu existe dubii sau interpretari.

"Haideti sa fim realisti si sa nu cadem victime manipularii grosolane care are loc si sa nu judecam o institutie luand in considerare argumente false care nu tin de realitate", a adaugat seful DSU.

Amintim ca ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat ca va trimite corpul de control la Inspectoratul pentru Situati de Urgenta (ISU) Dolj, unde 101 dintre angajati ar fi legati prin relatii de rudenie.

Vizualizări: 3,296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: