Arbitrajul de la Târgu Jiu, cel mai slab din prima etapă

Arbitrii de la meciul Pandurii Târgu Jiu – Unirea Urziceni au fost cei mai slabi din prima etapă, iar prestaţia lor proastă a dus la o viciere de rezultat. Un meci câştigat de Pandurii pe teren a fost transformat într-un egal printr-o greşeală a tuşierului Eduard Crângaşu, validată de central. Vasile Avram, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a recunoscut într-un interviu televizat că a fost anulat un gol perfect valabil al pandurilor.

Golul pandurilor a fost marcat în al doilea minut de prelungiri şi anulat de arbitri pentru un ofsaid inexistent. Scorul a rămas 0-0, astfel că inclusiv şeful CCA a recunoscut vicierea de rezultat. „Au fost greşeli care au influenţat, fără să ne ascundem după deget, rezultatul! Dintr-o greşeală a unui arbitru asistent s-a anulat un gol valabil”, este declaraţia lui Vasile Avram.

Gazeta Sporturilor a dat note foarte mici pentru brigada de arbitraj de la Târgu Jiu: R. Petrescu - nota 5, Eduard Crîngaşu – nota 4 şi D. Mudura - nota 7.

Două sunt fazele incriminate, ambele fiind defavorabile echipei târgujiene. În minutul 26, semedo a avut o intrare periculoasă asupra portarului Marius Popa,primind doar cartonaşul galben, deşi în mod normal trebuia eliminat. În minutul 92 Andrei Antohi de la Pandurii a înscris din doi metri, dar golul a fost anulat de asistentul Eduard Crîngaşu pe motiv de ofsaid, o nouă decizie greşită.

Deşi Pandurii a pierdut două puncte importante, nici antrenorul Ionuţ Badea, nici preşedintele Marin Condescu nu au făcut prea multe comentarii. „Noi am câştigat pe teren”, s-a mulţumit să spună tehnicianul pandurilor, în timp de Condescu a declarat să reproşurile la adresa arbitrajului nu ne vor aduce punctele înapoi.

Arbitraj prost şi în meciul Craiovei

Şi centralul din meciul Universitatea Craiova – CFR Cluj, scor 0-0, a primit doar notă de trecere de la jurnaliştii sportivi. Alexandru Tudor a fost notat cu 5, iar tuşierii Nica şi Oniţa cu 7. Despre arbitrajul lui Tudor, şeful arbitrilor a spus că acesta a luat unele decizii controversate. "Au fost unele decizii controversate ale unor arbitri foarte bine cotaţi, aşa cum este Alexandru Tudor. Am trimis cea mai bună brigadă pe care o puteam trimite, care arbitrează şi în Liga Campionilor, dar deciziile luate au creat discuţii interminabile", susţine Vasile Avram.

Una din fazele controversate a fost în minutul 10, când Mihai Costea a scăpat singur cu nuno Claro, însă portarul l-a blocat violent în 14 metri, arbitrul Alexandru Tudor lăsând jocul să continue. În minutul 55, la un duel între Panin şi M. Costea, arbitrul Alexandru Tudor a lăsat jocul să continue după ce Panin l-a tras pe Costea de mână în careu.

Un alt meci la care arbitrii au luat note mici a fost cel dintre Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa, scor 2-2. Un joc cu patru goluri valabile, încă două anulate şi cu doi jucători eliminaţi. Centralul Sebastian Colţescu a primit nota 4, dar şeful CCA susţine că, în ciuda greşelilor, acesta a reuşit să gestioneze bine un meci greu.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: