Arbitrajul lui Kovacs la Arad, contestat. Gol anulat pentru Pandurii

Arbitrajul de la meciul UTA – Pandurii a fost contestat de ambele părţi.  dar cel care a fost mai vehement a fost antrenorul celor de la Pandurii, Adrian Bogoi, care a a acuzat două faulturi la golurile marcate de UTA şi anularea eronată a unui gol marcat de Blejdea.

Szabolcs Kovasc, centralul meciului de la Arad, este fratele arbitrului FIFA, Istvan Kovacs. Acesta nu a avut o zi bună la meciul  UTA – Pandurii pentru că ambele părţi i-au contestat prestaţia. Monitorizat pentru promovarea în eșalonul secund, „centralul” din Carei a avut câteva decizii la limită, care au generat nemulțumire în ambele tabere.

Principalul de la Pandurii, Adrian Bogoi, chiar a sugerat că primul și al treilea gol al UTA au fost precedate de faulturi în atac și a mai considerat că echipei sale, mai precis lui Blejdea, i s-a anulat eronat un gol. „Cred că două dintre cele trei goluri ale UTA au fost la limită, se putea da fault în atac la ambele. De asemenea, tot la 2-0 am avut un gol valabil, care s-a anulat pentru fault în atac. Cel puțin la golul trei al UTA faultul e clar, din moment ce a fost atac asupra portarului în careul mic. Nu vreau să spun că arbitrajul a viciat rezultatul ci spun doar că, dacă eram mai atenți și deciziile de la acele faze erau în favoarea noastră, am fi câștigat meciul”.

Provocat la conferinţa de presă pe tema arbitrajului, antrenorul gazdelor, Cristian Păcurar, și-a manifestat și el nelămurirea în cazul a două decizii. „Respect ce spune domnul Bogoi, însă nu sunt de acord. Și la noi se putea acorda penalty la ultima fază, când Copaci a fost tras de tricou. Atenție, nu vorbesc despre lovitura în nas, că și jucătorul nostru a lăsat capul destul de jos, ci de tricoul întins de adversar. Apoi, la 3-2 pentru noi, domnul Kovacs oprește un contraatac trei contra unu. După meci mi-a spus că a greșit la faza respectivă și și-a cerut scuze”. 

Cert este că arbitrul Kovacs nu a avut deloc un meci uşor fiind marcate şase goluri, chiar şapte cu cel anulat, şi jocul încheindu-se la egalitate după ce oaspeții au condus cu 2-0 la pauză, iar arădenii au revenit la 3-2 în minutul 72 şi Pandurii a egalat în minutul 82.

Vizualizări: 877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: