Ardeiu: ”Călinoiu nu a trecut niciodată prin Samarinești”

Marian Ardeiu, primarul comunei Samarinești, a explicat ieri motivele pentru care a ales să treacă în tabăra portocalie. Acesta a spus că sprijinul pe care l-a primit din partea parlamentarilor PDL și a directorilor de cariere l-au determinat să facă acest pas. În plus, primarul Ardeiu crede că vor mai fi surprize de acest gen din partea ambelor părți.

Rep: Ce v-a determinat să mergeți alături de PDL în alegerile din iunie?

M.A: Sprijinul pe care l-am primit din partea acestei organizații, mă refer la deputatul Severus Militaru, la președintele organizației, Ion Rușeț, și la directorii campaniilor miniere. Am mai spus-o, primăria Samarinești nu poate sta o lună de zile în opoziție pentru că nu se poate autofinanța. Este o primărie săracă și nu avem noi nici o vină că mineritul ne-a lăsat cu găuri. M-au ajutat și drept urmare le-am promis că voi candida de pe listele lor.

Rep: Ce a făcut USL-ul pentru comuna Samarinești?

M.A: Nu prea a avut ce să mai facă. Cum putea să mă ajute pe mine USL-ul când ei au 50 de primării în Gorj, fiind foarte multe nu le ajung banii să le ajute nici pe ale lor de suflet. Ca să nu mai zic că președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu, nu a trecut niciodată prin Samarinești de când sunt eu primar. Nu știu dacă a fost în campanie electorală, dar așa nu a trecut pe la noi.

Rep: Cunoașteți și alți primari care au de gând să facă pasul acesta?

M.A: Nu știu, am auzit, dar e decizia fiecăruia. Surprize vor mai fi și de o parte și de cealaltă, vă asigur. În ceea ce mă privește pe mine, am activat ca membru PD din 2000 până în 2008. În 2008 am candidat din partea PNL și rămân primar PNL până îmi expiră mandatul.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: