Are 325 de procese cu Primăria Dragotești din cauza unui consilier

Un localnic din comuna Dragotești încearcă de 22 de ani să intre în posesia unei suprafețe de teren și pădure de 20 de hectare, moștenită de la bunici. Pentru acest lucru a dat în judecată primăria din localitate, cu care a avut până acum nu mai puțin de 325 de procese. Constantin Păducel are 63 de ani și nu a reușit să intre în posesia moștenirii. Este decis să-și facă dreptate singur dacă instanțele de judecată nu fac acest lucru. Localnicul îl acuză pe consilierul local Petre Păsărescu că i-ar fi falsificat niște documente și din acest motiv este pe punctul de a-și pierde moștenirea.

Constantin Păducel are 63 de ani și din 1991 încearcă să intre în posesia unei suprafețe de teren și pădure de 20 de hectare pe care tatăl sau le-a deținut pe raza localității Dragotești. După 22 de ani de drumuri în instanță și aproximativ 325 de procese avute cu Primăria Dragotești, cetățeanul are titlu de proprietate numai pe o suprafață de un hectar și jumătate. Constantin Păducel încă nu și-a pierdut speranța de a intra în posesia moștenirii, însă îl consideră vinovat pentru faptul că acest lucru nu s-a întâmplat până acum, pe consilierul local Petre Păsărescu. „Eu vreau să fiu pus în posesie, nimic mai mult, pentru suprafața de 20 de hectare de teren și pădure. Mă judec din 1991 cu Primăria Dragotești și până în acest moment am avut 325 de procese. Am reușit să primesc titlu de proprietate numai pe o suprafață de 1 hectar și jumătate. S-a ajuns în această situație din cauza unui consilier local Păsărescu Petre și a fostului viceprimar. Păsărescu a sustras din primărie mai multe documente, pe care le-a distrus și le-a înlocuit cu altele. Eu i-am făcut plângere și la DNA pentru acest lucru. Din cauza lui nu am putut să fiu pus în posesie. Un om cinstit, din muncă cinstită nu putea să aibă apartament în Târgu-Jiu, două mașini Skoda și ultimul tip de Audi. O să-i fac plângere și la ANI să văd cum justifică averea dintr-un salariu de dascăl și director la Căminul Cultural”, a declarat Constantin Păducel.

Și-a pierdut vederea și a cheltuit bani grei cu procesele

Constantin Păducel are probleme de sănătate și a cheltuit bani grei cu procesele în speranța că i se va da câștig de cauză și va intra în posesia terenului și pădurii moștenite de la tatăl său. „Nu mai văd aproape deloc și sunt bolnav. Din cauza proceselor am ajuns în situația asta. Să nu vă mai spun câți bani am cheltuit. Și acum am poprire pe pensie aproximativ 600 de lei tot din cauza aceasta. Familia nu m-a susținut niciodată, numai eu m-am zbătut. Am o nepoată care mai este alături de mine, în rest nimeni, dar nu mă las până nu îmi fac dreptate”, a spus Păducel.

Are patru metri cubi de confirmări poștale

Deși pare greu de crezut, Constantin Păducel susține că a strâns în acești ani de procese patru metri cubi de confirmări poștale, iar în ceea ce privește dosarele, nu le mai știe numărul. „Vreau să vă spun că în acești ani de când mă judec am strâns patru metri cubi numai de confirmări poștale, să nu vă mai spun de dosare, că nici nu le mai știu numărul. Am foarte multe înscrisuri autentice de la tatăl meu, pe care le-am prezentat în instanță și multe alte documente. Vreau să fiu pus în posesie, nimic mai mult. Am adus documente la primărie, iar cei de aici nu vor să facă acest lucru. Nenorocirea a început din 2007”, a mai povestit Păducel.

Ameninţă că îşi va face singur dreptate

Constantin Păducel așteaptă o hotărâre judecătorească și, în funcție de aceasta, va lua o decizie. În condițiile în care instanța nu-i dă câștig de cauză, Constantin Păducel este decis să-și facă dreptate singur. „Aștept acum o hotărâre judecătorească și, dacă nu este în favoarea mea, va fi revoluție aici la Dragotești. O să auziți ce o să fac. O să-mi fac dreptate singur, și așa nu mă mai interesează nimic. În primul rând o să-i sacrific pe cei vinovați și apoi o să mă sacrific și eu. Și așa eu sunt bătrân, numai aștept nimic de la viață, dar lucrurile nu vor rămâne așa”, a spus omul supărat.

Petre Păsărescu susține că nu are nicio vină

Consilierul local Petre Păsărescu este acuzat că ar fi pe mână cu primarul din Comuna Dragotești, că nu și-ar putea justifica averea, dar și că din vina lui Constantin Păducel nu și-a putut lua titluri de proprietate. Păsărescu neagă toate acuzațiile care îi sunt aduse. „Ăla nu este normal. Mi-a spus că eu aș fi falsificat cererea lui de revendicare a pădurii. Eu nu aveam acces la documente. Când spune dumnealui eu nu mai eram consilier local, dar nu aveam acces la documente. A intrat poliția pe fir, s-a verificat cererea și s-a ajuns la concluzia că era falsificată chiar de el. El așa este, face plângeri peste tot. Eu cu primarul nu mă am bine, eu nu sunt agreat de ei. Ăsta așa este, se judecă cu toți peste tot, cu toată primăria. Mă acuză degeaba că aș avea mașini. Eu am o singură mașină de 20 de ani. Nu am Skoda, nu am Audi. Copiii le au și le-au luat în leasing. Acuzațiile acestea sunt gratuite. Am zis noi toți că-i facem plângere pentru calomnie, dar nu am făcut asta, ca să-i cerem daune morale”, este reacţia consilierului Petre Păsărescu.  

Primarul nu se implică în scandal

Primarul Comunei Dragotești, Vili Păsăre, susține că nu vrea să se implice în acest scandal între cei doi. Cât despre averea consilierului Păsărescu, primarul din Dragotești susține că nu este interesat. „Eu nu l-am văzut cu mașini din astea de ultimă generație. Eu l-am văzut numai cu vaca. În plus de asta, eu nu sunt interesat de averea altor persoane. Eu sunt interesat numai de averea mea. În acest scandal nu vreau să mă implic”, a precizat Vili Pasăre, primarul din Dragotești.

Vizualizări: 294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: