Ziua vârstnicilor, marcată cu mare fast în comuna Bustuchin

Ziua Internațională a Vârstnicilor a fost marcată cu mare fast în comuna Bustuchin. Cu costuri reduse și cu implicarea tuturor funcționarilor din primărie, aproximativ 400 de pensionari au petrecut la cantina din comună. Evenimentul a fost deschis de primarul Ion Ciocea, iar preoții din comună au oficiat o slujbă religioasă. În mijlocul  bătrânilor au fost și polițiștii care le-au spus cum să se ferească de infractori. Așa cum era normal, de la eveniment nu au lipsit muzica și voia bună.

Autoritățile din comuna Bustuchin au alocat de la bugetul local suma de 4.000 de lei pentru organizarea acestui eveniment. Bugetul a fost unul de criză însă în organizarea evenimentului s-au implicat toți funcționarii din primărie. Cei aproximativ 400 de pensionari care au participat la evenimentul organizat de ziua lor în cantina din comună au avut pe masă mâncare, băutură și dulciuri. Atmosfera a fost întreținută de o formație de muzică populară. „Am organizat acest eveniment pentru că vârstnicii din Bustuchin trebuie să știe că sunt apreciați și că ei contează foarte mult pentru noi. Nu puteam să nu le organizăm ceva de ziua lor. Am alocat o sumă mică de la bugetul local pentru această acțiune și toți angajații s-au implicat în pregătirea meniului și a sălii pentru petrecere pensionarilor. Este o ocazie pentru dumnealor, să se revadă pentru că sunt participanți din toate satele, să mai vorbească, să asculte muzică, să servească o porție de sarmale, o friptură, să bea un pahar de suc, de vin, de țuică și să se simtă bine, pentru că au muncit destul. Noi le-am asigurat oamenilor și transportul”, a declarat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin.

Preoții din sat și polițiştii, în mijlocul cetățenilor

IMG_2530După ce primarul Ion Ciocea le-a urat vârstnicilor toate gândurile bune din partea primăriei Bustuchin, preoții din comună au oficiat o slujbă religioasă. În mijlocul vârstnicilor s-au aflat și polițiștii care le-au explicat pensionarilor cum să se ferească de infractori. „Sunt în mijlocul dumneavoastră pentru a vă explica cum trebuie să vă feriți de infractori. În ultima perioadă foarte mulți pensionari au fost înșelați prin metoda „accidentul”, că fiul sau nepotul a suferit un accident și trebuie să trimită bani pentru ca un avocat să-l ajute. Să nu faceţi asta și după ce primiți aceste telefoane să vă sunați copiii sau să mergeți la poliție”, a precizat Iulian Arjoca, comisar șef Secția nr 6 Poliția Cărbunești.

Pensionarii, emoționați până la lacrimi

Vârstnicii din comuna Bustuchin au fost impresionați de gestul făcut de autoritățile locale și nu au avut cuvinte să le mulțumească. „Avem un primar cum nu mai există pe lumea asta. Este cel mai bun om. Mereu se gândește la noi și ne ajută când avem nevoie. Acum ne-a făcut și nouă o masă de ziua pensionarilor, a adus aici și o formație să cânte și ne simțim bine. Mulți dintre noi nu avem posibilități să mergem pe restaurante și cu aceste ocazii ne mai întâlnim și noi, să stăm de vorbă. Nu avem cuvinte să-i mulțumim domnului primar pentru ce face pentru noi”, a declarat un pensionar.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: