Arest preventiv pentru unul din suspecţii furturilor din maşini

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu, continuă cercetările în vederea documentări întregii activităţi infracţionale a celor patru tineri suspectaţi de comiterea mai multor furturi din autoturisme.

În data de 22.01.2012, cei patru tineri din Bustuchin, suspectaţi de comiterea a nu mai puţin de 11 furturi din autoturisme, au fost prezentaţi de către poliţişti cu propunere de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Faţă de suspecţii C.I.A., de 20 ani, G.F.G., de 22 ani şi G.V.A., de 21 ani, a fost dispusă măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 zile.

Suspectul C.L., de 23 ani, a fost prezentat instanţei de judecată, ocazie cu care pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 25 de zile. Suspectul a fost reintrodus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

Reamintim faptul că în noaptea de 21 ianuarie 2012, în jurul orei 03:00, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu i-au observat în zona parcărilor de la intersecţia str. 23 August cu str. Mioriţei, pe cei patru suspecţi care încercau să pătrundă într-un autoturism staţionat.

Poliţiştii i-au reţinut, stabilind că aceştia sunt suspecţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt din autoturisme parcate pe raza municipiului Târgu-Jiu.

Suspecţii au fost conduşi la sediul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu pentru continuarea cercetărilor.

Urmare a activităţilor de cercetare şi investigaţiilor efectuate în colaborare cu poliţişti ai Biroului de Investigaţii Criminale, s-a stabilit că aceştia, în noaptea de 20 spre 21 ianuarie a.c., s-au deplasat cu un autoturism pe raza municipiului Târgu-Jiu, pentru a sustrage bunuri din autoturisme. În baza înţelegerii prealabile, suspecţii au pătruns în 11 autoturisme parcate pe raza municipiului Târgu-Jiu, iar de aici au sustras diverse bunuri (acumulatori auto, staţii de emisie-recepţie, ştergătoare parbriz etc.), valoarea prejudiciului creat fiind estimat la aproximativ 4.000 de lei. Pe parcursul cercetărilor, bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate, fiind restituite părţilor vătămate.

Poliţiştii continuă activităţile de cercetare şi investigaţiile pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea răspunderii judiciare a suspecţilor.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: