Arestat pentru că aproape şi-a omorât soacra în bătaie

Un bărbat de 43 de ani din municipiu a ajuns în spatele gratiilor şi a primit mandat de arestare preventivă după ce şi-a snopit în bătaie fosta soacră.

Femeia, în vârstă de aproape 50 de ani, a fost lovită în cursul săptămânii trecute şi atunci ancheta a început cu acuzaţii mai blânde la adresa lui Florin Viorel Falcoe. Câteva zile mai târziu însă starea de sănătate a femeii s-a înrăutăţit, mai ales că a fost supusă unor intervenţii chirurgicale, inclusiv pentru a-i fi extirpată splina. Medicii au considerat că acesteia i-a fost pusă în pericol viaţa şi, astfel, poliţiştii au ajuns şi el la concluzia că se impune arestarea preventivă a bătăuşului. Falcoe a fost prezentat unei instanţei de judecată chiar înainte de sărbătoarea de Sfânta Maria Mare, magistraţii stabilind ca el să stea după gratii pentru o perioadă de 25 de zile.

Dacă până atunci nu se mai schimbă nimic, de Sfânta Maria Mică acesta poate redeveni liber, deşi  în situaţia sa a fost şi Paul Irinel Bârcină, condamnat în cele din urmă la trei ani de puşcărie cu executare. Falcoe mai este în prezent judecat într-un alt dosar, la Judecătoria Târgu Jiu, unde este inculpat alături de Ionuţ Kostas Stancu, ambii fiind acuzaţi de vătămare corporală. Iniţial procurorii dispuseseră neînceperea urmăririi penale, dar victima celor doi a contestat rezoluţia Parchetului la instanţă şi a obţinut câştig de cauză. Judecătorii au dispus la începutul anului să fie începută urmărirea penală faţă de cei doi, Falcoe şi Stancu ajungând acum în postura de a spera să nu fie condamnaţi. Stancu este un tânăr care a dat BAC-ul vara aceasta şi a primit pentru cunoştinţele sale inclusiv note de 2, el picând cu brio examenul de maturitate.

Procesul respectiv va începe pe 3 septembrie, zi care îl va găsi pe Falcoe cu cătuşe la mâini, dacă nu cumva el câştigă la recursul pe care are posibilitatea să-l formuleze la decizia de acum de arestare preventivă a sa.  A doua zi, pe 4 septembrie, bărbatul ar trebui să se prezinte la instanţă pentru un alt proces, unul civil, în care se judecă pentru pretenţii cu două companii de asigurări.

Vizualizări: 515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: