Mama lui Ţundrea, la spital după ce a căzut prin curte

La 95 de ani, Ioana Popescu, mama lui Marcel Ţundrea, gorjeanul mort după ce a făcut 12 ani de puşcărie fără să aibă vreo vină, trăieşte cu greu o bătrâneţe în care şi-ar fi dorit să-l aibă ca sprijin pe unicul său fiu.

Ieri, femeia care se apropie de centenar, a ajuns la spital după ce a căzut prin curte, reuşind cu greu să se târască până într-o cameră, unde însă nu a mai putut să urce şi pe pat. A stat aşa ore în şir în noaptea de duminică spre luni, cerând în zadar ajutor. Vecinii nu au cum să o audă, pentru că are locuinţa destul de departe de şosea şi de restul caselor. Rugile i-au fost ascultate însă şi în zori a venit la ea un vecin care, de regulă, trecea dis-de-dimineaţă ca s-o întrebe cum se simte. „Noaptea ea a fost la wc în curte şi când s-a întors s-a împiedicat de pridvor, la intrare şi s-a târât apoi singură până în casă. Acolo a stat pe dunga patului până am venit eu pe la şase şi jumătate. Mă striga să mă duc la ea că moare de picior, că zicea că o doare rău de tot. Am chemat salvarea şi au dus-o la spital, unde însă nu au internat-o. Ne-au chemat să venim cu o maşină şi s-o ducem cu o pătură acasă. Putea să moară”, spune Nicolae Cocheci, vecinul care mai îngrijeşte de soarta bătrânei.

La spital, mama lui Ţundrea a fost examinată medical, dar medicii nu au găsit nicio problemă deosebită care să impună internarea ei de urgenţă. Într-o primă fază, bătrâna urma să fie trimisă acasă, dar, ulterior, reprezentanţii spitalului din Târgu Cărbuneşti au considerat că măcar pentru 2-3 zile se impune internarea acesteia şi păstrarea ei sub supraveghere medicală. În discuţiile cu jurnaliştii care s-au interesat de situaţia sa, bătrâna a menţionat că poate altfel ar fi stat treburile dacă Marcel Ţundrea ar fi fost în viaţă. Acum Ioana Popescu aşteaptă ca din capitală să vină la casa ei de la Pojogeni sora lui Marcel, singura care ar mai putea să aibă grijă de ea la bătrâneţe. Femeia are însă treburile ei şi e puţin probabil să poată să stea mai mult de câteva zile lângă cea care îşi punea toate speranţele în fiul ei. Marcel Ţundrea s-a dus însă în lumea celor drepţi mult prea devreme, iar acum mama sa chinuieşte de una singură într-o casă în care gorjeanul nostru nu a mai apucat să trăiască decât pentru puţin timp după ce a fost scos din puşcărie şi declarat nevinovat pentru faptele de care fusese acuzat pe nedrept.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: