Arhitectul Alexandru Hortopan explică de ce a construit casa fără autorizație

Arhitectul Alexandru Hortopan, de la USR, și-a construit casa aflată lângă lacul de acumulare din municipiul Târgu Jiu fără autorizație de construcție. „Cei de la Primăria Târgu Jiu nu au vrut să îmi elibereze autorizație de construire“, explică arhitectul. 


Mirela Stamate, șef al Biroului Protecţia Mediului şi Disciplina în Construcţii de la Poliţia Locală Târgu Jiu, susține că acesta trebuie să între în legalitate: „Nu a deținut autorizație de construcție. Nu se poate aplica amendă deoarece construcția este mai veche de trei ani și se prescrie dreptul de a constata și de a aplica sancțiunea contravențională, conform articolului nr. 31 din Legea 50. Trebuie să facă demersurile legale pentru a intra în legalitate“.

Arhitectul spune că nu a putut obține autorizația de construcție, pentru că Primăria Târgu Jiu i-a solicitat un aviz de la Hidroelectrica, iar acesta nu i-a fost eliberat, deși celorlalți vecini nu li s-a solicitat un astfel de document: „Am luat certificatul de urbanism în anul 2019, când m-am apucat de casă. O jumătate de an nu mi s-a eliberat de către doamna Hermina (n.r.-Hermina Pasăre, fostul șef de la Urbanism). L-am luat când a fost în concediu. După ce mi s-a dat certificatul de urbanism am început să iau avizele. Sunt singurul de pe stradă căruia i s-a cerut aviz de la Hidroelectrica, pentru că nu eliberează aviz în acea zonă. Am luat toate avizele, mai puțin de la Hidroelectrica. Conducerea de la Hidroelectrica mi-a spus că nu a dat la nimeni din zona respectivă. Nu am putut să obțin acel aviz. Cei de la Primăria Târgu Jiu nu au vrut să îmi elibereze autorizație de construire. Eu îmi vândusem apartamentul și nu mai aveam unde să locuiesc. M-am apucat de construcție, pentru că nu am unde să stau cu copilul. Au trecut trei ani de când stau în casă. Am impozitul făcut pe trei ani și mi-am făcut singur. Am făcut singur reclamație la Poliția Locală și au venit la fața locului. S-a făcut proces verbal. Am intrat în legalitate, pentru că au trecut trei ani de efectuarea construcției și se intră în legalitate prin acest proces verbal și prin expertiza tehnică, lucruri pe care le am. Am casa intabulată și impozitul plătit la zi pe ultimii trei ani. Este o chestiune personală. Am fost o victimă, la fel ca toată lumea căreia nu i s-a dat autorizație de construire. Am făcut o casă între case și sunt singurul căruia i s-a cerut aviz de la hidro. Doi metri pe lungul străzii sunt ai lui Hidroelectrica, iar pe acel teren a construit primăria aleile și trotuarele de acces în curte“.

Alexandru Hortopan a fost consilier județean din partea PNL. Acesta a demisionat în vara anului trecut și a trecut la USR. 

Vizualizări: 19,140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: