Ariile protejate din Gorj îşi pierd custozii

Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) va avea 41 de structuri teritoriale care vor fi organizate la nivel de servicii fără personalitate juridică, scopul acestora fiind de administrare a ariilor naturale protejate. Decizia a fost adoptată în şedinţa de Guvern din 31 octombrie 2018. Potrivit Ministerului Mediului, de la data înfiinţării structurilor teritoriale ale ANANP, atribuţiile custozilor ariilor naturale protejate vor fi preluate de către acestea.

În România există 1.572 de arii naturale protejate (peste 23% din suprafaţa ţării), din care 1.066 de arii naturale protejate care necesită custodie. În prezent, ariile naturale protejate care nu necesită structuri de administrare sunt atribuite în custodie unui număr de 142 de entităţi pentru un număr de 260 de custodii (ONG-uri, societăţi comerciale, instituţii de învăţământ, cercetare etc.).

Conform Ministerului Mediului, noile structuri teritoriale din cadrul ANANP vor avea atribuţii şi în ceea ce priveşte refacerea a peste 2.000 de hectare de ecosisteme degradate şi îmbunătăţirea stadiului de conservare a 60.000 de hectare de teren aflat în arii naturale protejate. (A.A.)

Vizualizări: 668

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: