Ariton dă asigurări că avem Electra anul acesta

O delegaţie de sindicalişti din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie, în fruntea cărora s-a aflat Marin Condescu, a avut luni o întâlnire cu noul ministru, o alta fiind programată pentru sfârşitul săptămânii viitoare. Condescu a declarat la final că are încredere în noul ministru, fiind convins că acesta va continua demersurile începute de Videanu, Ariton afirmând public faptul că se va implica modificarea cât mai rapidă a legislaţiei.

Noul ministru al economiei, Ion Ariton, a preluat discursul predecesorului său Adriean Videanu pe tema înfiinţării noilor companii energetice şi dă asigurări că Electra şi Hidroenergetica vor prinde viaţă până la sfârşitul acestui an.

Ariton spune că în cel mult două săptămâni cadrul legislativ ar urma să fie modificat în aşa fel încât noile companii să prindă viaţă odată cu venirea iernii. „Cele două companii sunt utile, le susţin ca şi proiect, pentru că numai aşa vom putea ajunge în zona noastră un competitor important în domeniul energetic. Avem această şansă, poziţia noastră ca şi ţară, poziţia geografică, ne permit acest lucru şi ar fi păcat să nu fim un jucător foarte activ în acest domeniu'', a declarat Ion Ariton.

Marin Condescu are şi el convingerea că legislaţia va fi modificată cât mai repede pentru ca Electra, cea în care vor fi înglobate structurile miniere şi energetice din Oltenia, să devină realitate. „Nici noi nu găsim normal ca opoziţia unor sindicate, exprimată prin procesele intentate acum, să poată să blocheze procesul de înfiinţare a noilor companii. Sindicatele care au aceste opoziţii revendică drepturi salariale, dar aceste drepturi salariale presupus neachitate de Hidroelectrica, pot fi preluate fără probleme de noua companie. Acest lucru nu ar trebui să fie o piedică atât de mare în calea înfiinţării unei companii de o importanţă vitală pentru economia naţională”, declară liderul sindical.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: