Arjoca s-a împrumutat la bancă înainte de a deveni subprefect!

Declaraţiile de avere ale oficialilor Prefecturii Gorj completate la sfârşitul lunii trecute şi postate pe pagina de internet a instituţiei, conform legislaţiei în vigoare, arată că demnitarii nu au avut în 2011 veniturile de care se bucurau înainte de criză. Ba mai mult, actualul subprefect Sorin Arjoca s-a văzut nevoit să facă un credit la bancă înainte cu puţin timp de a fi instalat în funcţia pe care o ocupă în prezent.

Numai 20.000 de lei a luat acesta de la Bancpost pentru o perioadă de cinci ani, în condiţiile în care în vara lui 2009 se împrumutase la BRD, pentru 10 ani, o sumă de vreo patru ori mai mare.

Creditele au fost făcute în condiţiile în care inspectorul guvernamental de atunci câştiga anual aproape 38.000 de lei, în noua funcţie acesta având şansa să câştige în jurul a 50.000 de lei, dacă ne uităm la veniturile pe care le-a avut anul trecut fostul subprefect Marcel Romanescu. Cel din urmă a reuşit în perioada mandatului să pună deoparte, în trei conturi deschise în 2009 şi 2010, suma de circa 76.000 de lei, actualul subprefect putând să iese în evidenţă, în schimb, cu pământul,  vreo 10 hectare în total, pe care l-a primit ca donaţie, în 2002,  în satul Arjoci din comuna Godineşti. Noul subprefect are aici şi o casă, la fel ca şi în Târgu Jiu, din declaraţia de avere a acestuia reieşind şi că este proprietar al unei Dacia Sandero, fabricată în 2009.

Încă prefectul Liviu Andrei nu are, în schimb, nici un teren, dar are un apartament, iar soţia a primit ca donaţie o casă de 180 mp în Târgu Jiu, care, probabil, stă în aer. Andrei nu şi-a schimbat maşina nici pentru el nici pentru soţie, în vremuri de criză el având de achitat cele două credite de câte 10.000 de lei pe care şi le-a făcut în 2005 şi 2006 şi care sunt scadente la 10 ani. Funcţia de prefect i-a asigurat anul trecut venituri de aproape 65.000 de lei, la care se mai adaugă încă 31.000 de lei de la Universitatea din Arad, unde este profesor doctor universitar şi unde a fost implicat într-un scandal de plagiat, asemănător lui Victor Ponta.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: