Arjocu de la APIA, încă o condamnare cu executare! Definitivă!

Fosta consilieră a APIA Gorj, Otilia Arjocu, a mai primit ieri o „lovitură” din partea judecătorilor, fiind condamnată la închisoare într-un dosar penal în care a fost trimisă în judecată de procurorii DNA împreună cu un cumnat al său.

Gheorghe Ogrădeanu a fost acuzat că a încasat ilegal subvenții de la APIA în baza unor acte false depuse la dosarul întocmit de cumnata sa, Arjocu fiind implicată și chiar condamnată și în alte cauze penale pentru astfel de fapte. Inițial, la Tribunalul Gorj, bărbatul primise anul trecut 2 ani și 6 luni de închisoare, executarea fiind suspendată, la Curtea de Apel Craiova judecătorii diminuând pedeapsa acestuia la 1 an și jumătate, tot cu suspendare.
La Târgu Jiu și Otilia Arjocu primise anul trecut o condamnare de 3 ani cu suspendare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de 6 ani. Magistrații din Bănie au stabilit acum condamnarea inculpatei la 2 ani și 6 luni de închisoare, precum și interdicția de a ocupa funcția de consilier în cadrul APIA vreme de 2 ani după executarea pedepsei dispuse. La Târgu Jiu cei doi inculpați fuseseră obligați să despăgubească APIA cu circa 37.000 de lei, deși procurorii DNA susțineau în rechizitoriu un prejudiciu dublu, lucru pe care l-au constatat și magistrații Curții de Apel Craiova, care i-au obligat pe cei doi să achite banii respectivi.
„Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură şi obligă inculpaţii în solidar la plata sumei de 73436,23 lei, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile prevăzute de legislaţia în vigoare calculate până la data plăţii efective a debitului”, stabilit Curtea de Apel Craiova. Otilia Arjocu a fost inculpată de procurori în 4 dosare penale, în trei dintre ele având deja condamnări definitive, toate fiind cu executare, ea fiind în spatele gratiilor de mai mult timp. Fosta consilieră a APIA Gorj așteaptă acum verdictul final și în dosarul în care este judecată alături de fosta ei șefă, Delia Petrescu, fostă Mercioiu, precum și cu foști șefi ai Primăriei Padeș, care au ajutat-o pe Mercioiu să obțină o adeverință falsă pentru o suprafață de teren pentru care statul a plătit ilegal subvenții, pe fond Arjocu primind o condamnare de 4 ani, cu executare.

Vizualizări: 601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: